Κατασκευάστε μολυβοθήκη με τον περσινό τηλεφωνικό κατάλογο!

Μια πολύ χρήσιμη μολυβοθήκη από τηλεφωνικούς καταλόγους που αλλάζουν κάθε χρόνο.

Κατασκευάστε μολυβοθήκη με τον περσινό τηλεφωνικό κατάλογο!

Υλικά
Ένας τηλεφωνικός κατάλογος ή Χρυσός Οδηγός
Ταυ ή μεγάλος χάρακας
5 Κλιπ για χαρτιά
Κοφτερό κοπίδι για χαρτιά
Ένα αχρησιμοποίητο μολύβι (όχι ξυσμένο)
Πιστόλι με θερμοκόλλα
Ένα ρολό από χαρτί κουζίνας
Ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι μαύρο

Πως να το φτιάξετε: Στρώνουμε την επιφάνεια εργασίας με ένα νάιλον για να μην καταστραφεί. Πρώτα πρέπει να κόψουμε τον κατάλογο. Μια και οι μολυβοθήκες έχουν ύψος 9-11 πόντους περίπου, θα πρέπει να κόψουμε τον κατάλογο σε αυτό το μέγεθος. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο Ταυ (αν έχετε) ή ένα χάρακα και ένα κοπίδι. Μετρήστε το ύψος που θέλετε, στερεώστε τον χάρακα για να μην σας ξεφύγει και δεν είναι ίσιο και χαράξτε με το κοπίδι. Θα κόβετε λίγες λίγες σελίδες (μέχρις όπου φτάνει το κοπίδι) και θα χαράζετε όλο και πιο κάτω μέχρι να κόψετε όλο τον κατάλογο. Τις σελίδες που κόβετε θα τις ανοίγετε σαν να είναι ανοιχτός ο κατάλογος. Προσέξτε να χαράξετε και να κόψετε και το πλαϊνό του καταλόγου ώστε να φεύγουν οι σελίδες που κόβετε κάθε φορά. Όταν κόψετε όλο το βιβλίο στα δύο, χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι να κόψετε το μπροστινό και το πίσω εξώφυλλο πολύ κοντά στη ράχη. Σχηματίστε θηλιές. Χωρίστε τις σελίδες του καταλόγου σε 5 ίσια μέρη και στερεώστε τα με κλιπ για χαρτιά ή μεγάλους συνδετήρες. Αν θέλετε να κάνετε κάτι πρωτότυπο και χρησιμοποιείτε «Χρυσό Οδηγό» μπορείτε να βρείτε τη διαφήμιση της αγαπημένης σας πίτσας και να την βάλετε στην αρχή ενός από τα τμήματα που χωρίσατε ώστε να φαίνεται απέξω από τη θηλιά, όταν τελειώσετε τη μολυβοθήκη σας. Επίσης μπορείτε να ψάξετε και να βάλετε απέξω ότι τηλέφωνο θέλετε να βρίσκετε εύκολα!

Τώρα πρέπει να λυγίσουμε τη ράχη του βιβλίου στη μέση. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να στερεώσουμε κάτι ώστε να τυλιχτεί γύρω του η ράχη. Χρησιμοποιήσαμε ένα καινούργιο μολύβι και το κόψαμε περίπου 2,5 εκατοστά μεγαλύτερο από το ύψος του βιβλίου. Με μία δυνατή κόλλα, κολλήστε το μολύβι προσέχοντας η άκρη του να είναι στο ίδιο ύψος με τη βάση της μολυβοθήκης. Βάση της μολυβοθήκης θα κάνουμε την πλευρά που κόψαμε και δεν θα είναι και τόσο τέλεια κομμένη. Άρα αν το μολύβι έχει γόμα, η γόμα θα εξέχει από το επάνω μέρος της μολυβοθήκης (που είναι η άκρη του καταλόγου). Βάλτε κόλλα γύρω γύρω από το μολύβι και τυλίξτε τον κατάλογο επίσης γύρω γύρω, κρατώντας το να κολλήσει καλά (αν έχετε θερμοκόλλα χρησιμοποιήστε την). Τώρα το βιβλίο δεν θα έχει αρχή και τέλος αλλά θα είναι στρογγυλό και η άκρη του μολυβιού ή η γόμα θα είναι το χερούλι που θα μεταφέρουμε την μολυβοθήκη μας όταν τελειώσει. Για να φτιάξετε την πρώτη θηλιά πάρτε ένα κομμάτι που είχατε χωρίσει και βγάλτε τον συνδετήρα. Πάρτε το ρολό από ένα χαρτί κουζίνας και τυλίξτε το προσέχοντας οι σελίδες να είναι ίσιες και σχηματίζουν μία τέλεια θηλιά. Όταν τελειώσετε ξαναβάλτε το κλιπ. Όταν κάνετε τη θηλιά θα δείτε ότι οι σελίδες που χρησιμοποιήσαμε δεν είναι πια ίσιες (δείτε στην εικόνα). Επειδή όμως θέλουμε να τελειώνουν ίσια, κόβουμε προσεκτικά τις άκρες που περισσεύουν ώστε το τελείωμα να είναι ίσιο. Μετά το τοποθετούμε στη βάση του βιβλίου ώστε να ακουμπάει στη ράχη.

Το τακτοποιούμε ώστε να ενώνεται σωστά και το κολλάμε με κόλλα. Για να έχουμε καλό αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιστόλι με θερμοκόλλα για κατασκευές. Το κρατάμε στη θέση του μέχρι να κολλήσει καλά. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες τέσσερις θηλιές. Όταν τελειώσετε θα έχετε πέντε θηλιές γύρω γύρω από τη βάση με το μολύβι. Τώρα πρέπει να τις ανοίξουμε ώστε να γίνουν πιο στερεές και πιο στρογγυλές. Για να το επιτύχουμε αυτό βάζουμε μία σειρά κόλλα λίγο πιο μέσα από τη ράχη (περίπου 3 εκατοστά). Μετά πιέζουμε δύο δύο θηλιές μαζί και κρατάμε γερά μέχρι να κολλήσουν μεταξύ τους. Φτιάξτε τη βάση. Όταν τελειώσετε θα έχετε μία μολυβοθήκη που θα φαίνεται όμορφη αλλά δεν θα είναι ακόμη πολύ σταθερή. Οι σελίδες δεν είναι κολλημένες μεταξύ τους και όλη η κατασκευή κουνιέται. Αυτό μπορεί να διορθωθεί βάζοντας μερικές στρώσεις υλικού για ντεκουπάζ (σε καταστήματα χειροτεχνίας). Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για βάψιμο περίπου 2,5 εκατ. πλάτος αλείφουμε το επάνω μέρος ώστε το υγρό υλικό (σαν κόλλα) να πέσει ανάμεσα στις σελίδες και να σχηματίσει ένα σώμα. Μην αλείψετε κατά μήκος των σελίδων, μόνο στο επάνω μέρος όπου ενώνονται οι σελίδες.

Αφήστε να στεγνώσει και απλώστε άλλο ένα χέρι με αρκετό υλικό απλώνοντας και μέσα και έξω από τις θηλιές στο επάνω μέρος. Όταν μισοστεγνώσει το επάνω μέρος αναποδογυρίστε το και στερεώστε το μολύβι που προεξέχει σε ένα κομμάτι από το ρολό που χρησιμοποιήσατε (κόψτε το) ώστε να μην ακουμπάει κάτω. Επαναλάβατε τις δύο στρώσεις υλικού και στο κάτω μέρος της μολυβοθήκης. Τώρα οι σελίδες έχουν στερεωθεί αρκετά. Όταν είσαστε ικανοποιημένες ότι η κατασκευή σας είναι αρκετά σταθερή και το σχήμα της σωστό, την τοποθετείτε σε ένα κομμάτι χαρτόνι μαύρο. Το κόβετε στο σχήμα της μολυβοθήκης, το καλύπτετε με το υλικό ντεκουπάζ και κολλάτε τη μολυβοθήκη. Έτσι τα μολύβια σας θα στερεώνονται και δεν θα πέφτουν από κάτω. Όταν στεγνώσει το αναποδογυρίζετε και το καλύπτετε με μία ή δύο στρώσεις υλικού από κάτω. Έχοντας καλύψει το χαρτόνι με υλικό και από τις δύο όψεις το αδιαβροχοποιείτε και το κάνετε πιο σταθερό.

Το τελικό αποτέλεσμα:
Όταν στεγνώσει τελείως η μολυβοθήκη σας τοποθετήστε στο γραφείο σας και γεμίστε την με μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους!

Πηγή: pamebolta.gr

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved