Ποια ξένη γλώσσα να επιλέξω για το παιδί μου;

Το πιο συχνό ερώτημα που κάνουν οι γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό είναι, ποια ξένη γλώσσα να επιλέξουν ώστε να τους προσφέρει εφόδια για μία ζωή.

Ποια ξένη γλώσσα να επιλέξω για το παιδί μου;

Οι ξένες γλώσσες αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της σχολικής εκπαίδευσης. Όμως το εκπαιδευτικό σύστημα είναι τέτοιο στη χώρα μας που τη διδασκαλία τους την αντιμετωπίζει ως λιγότερο σημαντική από τα υπόλοιπα μαθήματα. Έτσι λοιπόν το βάρος για την εκμάθηση ξένων γλωσσών πέφτει αποκλειστικά στους γονείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα αγγλικά είναι η παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας, οπότε εδώ δεν τίθεται πια θέμα επιλογής, αφού είναι αναγκαία για τα περισσότερα επαγγέλματα που θα ακολουθήσει.

Ως προς τις άλλες γλώσσες, το καλύτερο θα ήταν να αφήσετε το ίδιο το παιδί να επιλέξει, αφού πρώτα του «παρουσιάσετε» κάποιες γλώσσες, όπως γερμανικά και γαλλικά, μέσα από ήχους, τραγούδια, ταινίες, γραπτά.

Μπορεί να θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν ξένες γλώσσες, αλλά ο κόσμος αλλάζει με τέτοια ταχύτητα που μπορεί η γλώσσα που πιστεύετε ότι θα του κάνει καλό, όταν φτάσει σε μεγαλύτερη ηλικία να μην του είναι καθόλου χρήσιμη.

Οπότε προτιμότερο είναι να αφήσετε το παιδί σας να επιλέξει μόνο του ποια γλώσσα θα ακολουθήσει μετά τα αγγλικά. Η επιλογή θα είναι δική του και κάποια στιγμή στο μέλλον θα δικαιωθεί. Εξάλλου ότι σου αρέσει πολύ, το μαθαίνεις και το κάνεις με μεγαλύτερο κέφι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved