Βάφουμε το δωμάτιο του παιδιού μας ανάλογα με τον χαρακτήρα του!

Το μωράκι μας μεγάλωσε και έγινε παιδάκι! Σίγουρα έχει αναπτύξει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και συνήθειες! Τώρα που μετατρέπουμε το δωμάτιο του από βρεφικό σε παιδικό, καλό είναι να συνυπολογίσουμε τον χαρακτήρα του στα χρώματα που θα επιλέξουμε!

Βάφουμε το δωμάτιο του παιδιού μας ανάλογα με τον χαρακτήρα του!

Αν έχουμε αγοράκι το οποίο είναι υπερκινητικό και δεν τρώει σε ικανοποιητικές ποσότητες, ως ιδανικός συνδυασμό χρωμάτων πρότεινε το κίτρινο, το μπλε και το πράσινο.

Το κίτρινο χρώμα βοηθά στο να αυξηθεί η όρεξη του παιδιού για φαγητό, το μπλε χαρίζει χαλάρωση και δημιουργεί προϋποθέσεις εμπιστοσύνης, αρμονίας και ασφάλειας, ενώ το πράσινο, βοηθά ένα παιδί στο να συγκεντρωθεί στα μαθήματά του.

Αν τώρα ετοιμάζουμε το δωμάτιο για το κορίτσι μας, το σομόν-πορτοκαλί σε συνδυασμό με το πράσινο και το μωβ-λιλά, αποτελούν το ιδανικό χρωματικό "πάντρεμα", ειδικά για ένα ντροπαλό κοριτσάκι. Το σομόν βοηθά τα κοριτσάκια να γίνουν πιο κοινωνικά και εξωστρεφή, το πράσινο ενισχύει τις μαθησιακές τους επιδόσεις ενώ το μωβ-λιλά βοηθά και αυτό με την σειρά του στην αυτοσυγκέντρωση, καθώς και στην απόκτηση αίσθησης ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved