Το πρώτο βραβείο της Ευρώπης στο 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας (φωτογραφίες - βίντεο)

Ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές σχολείων από όλη την Ευρώπη στα πλαίσια του generations @ school, μία ξεχώρισε! Αυτή, του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, η οποία μάλιστα κέρδισε και το πρώτο βραβείο.

Το πρώτο βραβείο της Ευρώπης στο 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας (φωτογραφίες - βίντεο)

Η εργασία τους, που απέσπασε αυτή την τιμητική διάκριση είχε ως τίτλο: «Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου».

Στην εργασία η οποία έγινε από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο που μας πέρασε, οι παππούδες των παιδιών, έφερναν στην τάξη παλιά αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν και εξηγούσαν στα παιδιά τις χρήσεις τους.

Στην συνέχεια οι μικροί μαθητές, έκαναν αναπαράσταση, η οποία αποτυπώθηκε σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ετσι παιδιά του σήμερα, μέσα από εικόνες που αποπνέουν τον αέρα της παλιάς εποχής, ταξίδεψαν στην Ευρώπη και κέρδισαν μία διάκριση που ίσως φέρει και ένα καλύτερο μέλλον!

Τι είναι το generations @ school;

Πρόκειται για μία δράση στην οποία καλούνται όλοι οι δάσκαλοι να διοργανώσουν μία δραστηριότητα η οποία θα φέρει κοντά τους μαθητές και τους ηλικιωμένους που ζουν στις κοινότητές τους, προκειμένου να διερευνήσουν με ποιο τρόπο ο διάλογος μεταξύ των γενεών μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη μεταξύ τους κατανόηση και έτσι από κοινού να χτίσουν την Ευρώπη του αύριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved