Προβλήματα που προκύπτουν την ώρα του φαγητού

Ξέρουμε ότι όλοι οι γονείς θέλετε το παιδί σας να είναι ανεξάρτητο, να έχει την άποψη του, όμως όταν έρχεται η ώρα του φαγητού δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης. Υπάρχουν πολλά πράγματα και εμπόδια που μπορείτε να συναντήσετε, αλλά και τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε.

Προβλήματα που προκύπτουν την ώρα του φαγητού

1. Το παιδί μου πετάει περισσότερο φαγητό απ' όσο τρώει: Ουσιαστικά πειραματίζεται για να δει τι θα συμβεί αν πετάξει λίγο από το φαγητό του. Για να το αντιμετωπίσετε πρέπει να βάζετε λιγότερη ποσότητα φαγητού μπροστά του. Αν συνεχίζει θα πρέπει να αδιαφορήσετε γιατί αν δει ότι σας πειράζει αυτό που κάνει μάλλον θα συνεχίσει. Στο κάτω – κάτω προσπαθεί να δει ήχους και κινήσεις γύρω του, ανακαλύπτει πράγματα και πραγματικά η ώρα του φαγητού θα έπρεπε να είναι διασκεδαστική.

2. Το παιδί μου θέλει να επιλέγει τα φαγητά του: Είναι επίσης φυσιολογικό. Τα παιδιά μεγαλώνοντας αρχίζουν να επιλέγουν και τις γεύσεις που τους αρέσουν περισσότερο. Καλό είναι να προσπαθείτε να τους βάζετε στο πιάτο και θρεπτικά φαγητά και αυτά που τους αρέσουν και ένας τέτοιος συνδυασμός ίσως τα πείσει να δοκιμάσουν κάτι καλύτερο για τη διατροφή τους.

3. Το παιδί μου δεν κάθεται στο τραπέζι για να φάει: Πρέπει να σιγουρεύεστε ότι πριν το φαγητό δεν έχουν φάει κάτι άλλο έτσι ώστε να νοιώθουν χορτασμένα. Την ώρα του φαγητού προσπαθείτε να τους λέτε ιστορίες, όχι παραμύθια, αλλά κάτι που έχει συμβεί για να προκαλέσετε το ενδιαφέρον τους. Φροντίστε να μην υπάρχουν πράγματα γύρω που τους αποσπούν την προσοχή, όπως η τηλεόραση ή κάτι άλλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved