Μάθετε στο παιδί σας να τρώει νέα φαγητά

Όλες οι μαμάδες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή την αντίδραση του παιδιού τους όταν τους βάζει στο πιάτο κάποιο φαγητό που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει. Πρέπει όμως να τα τρώνε όλα για να παίρνουν ότι χρειάζεται ο οργανισμός τους. Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε να το επιχειρείτε και να τους δίνετε νέες γεύσεις με κάποια μικρά κόλπα που ίσως σας βοηθήσουν.

Μάθετε στο παιδί σας να τρώει νέα φαγητά

1. Πάνω απ' όλα δεν πρέπει ποτέ να του προσφέρετε ένα φαγητό λέγοντας του «δεν νομίζω ότι θα σου αρέσει και πολύ αλλά δοκίμασε το». Όλες οι μαμάδες έχουν πιάσει κάποια στιγμή τον εαυτό τους να το κάνει εντελώς ασυναίσθητα φυσικά. Φυσικά, δεν θα πάρετε ποτέ την απάντηση «όχι, τελικά μου αρέσει».

2. Καταλάβετε εξ αρχής ότι πιθανότατα τα παιδιά σας θα απεχθάνονται ότι και να τους δώσετε και δουλειά σας είναι να το ξεπερνάτε και να πηγαίνετε παρά πέρα, χωρίς να πτοήστε από την αντίδρασή του.

3. Αρχίστε με μικρές μερίδες. Ειδικότερα όταν πρόκειται για ένα νέο φαγητό με νέα εμφάνιση, τα παιδιά θα κοιτούν με δυσπιστία το πιάτο. Είναι λοιπόν καλό να μην καταλάβουν ότι πρόκειται για κάτι που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει.

4. Μην τα παρακαλάτε. Εάν τα παιδιά σας καταλάβουν ότι θέλετε να κάνει κάτι πολύ, σίγουρα θα αντιδράσουν για να σας εκνευρίσουν.

5. Πιέστε τα με άλλους τρόπους, πλάγιους. Αν έχετε κάποιο μεγαλύτερο παιδί, δώστε το καλό παράδειγμα χρησιμοποιώντας το. Αν ο μεγαλύτερος αδερφός ή η αδερφή φάει το φαγητό, τότε και το μικρότερο παιδί σας δεν θα πει όχι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved