Βοηθήστε το παιδί σας να δεχτεί το μικρότερο αδερφάκι του

Είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς που ήδη έχουν ένα παιδί στο σπίτι και περιμένουν το δεύτερο. Το πώς δηλαδή θα καταφέρουν να πουν στο μέχρι τότε μοναχοπαίδι τους ότι θα υπάρχει νέο μέλος στην οικογένεια. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να αποφεύγετε και καλό θα ήταν να το προετοιμάσετε από νωρίς ότι θα γίνει ο μεγάλος αδερφός!

Βοηθήστε το παιδί σας να δεχτεί το μικρότερο αδερφάκι του

Δείξτε του τις φωτογραφίες του όταν ήταν μωρό: Είναι καλό να του μιλάτε για το ίδιο όταν ήταν μωράκι, αυτό το κάνει να αισθάνεται καλύτερα και να πιστεύει ότι το προσέχετε πολύ. Αυτό είναι καλό να το κάνετε και αφού έχει γεννηθεί το αδερφάκι του καθώς έτσι θα περνάτε λίγο χρόνο μαζί του.

Ορίστε το μεγαλύτερο παιδί ως «προστάτη» του μικρότερου: Δείξτε του ότι ως μεγαλύτερο καλείτε να προστατεύει το μικρότερο αδερφάκι του. Να φροντίζει έτσι ώστε οι άλλοι να μην το ενοχλούν και να είναι καλοί μαζί του. Θα αισθανθεί πολύ σημαντικό γιατί θα είναι ο μεγάλος αδερφός.

Όταν το νεογέννητο έρθει στο σπίτι από το μαιευτήριο: Βάλτε κάποιον άλλο να το κουβαλήσει έτσι ώστε εσείς να είστε ελεύθερη να αγκαλιάσετε το μεγαλύτερο παιδί σας που θα σας περιμένει πως και πως από το μαιευτήριο.

Καλέστε το να κάτσει μαζί σας όταν ταΐζετε το μωρό σας. Δώστε του ένα σνακ και βάλτε το δίπλα σας όταν ταΐζετε το μωρό. Δεν θα αισθανθεί παραμελημένο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved