Το τεστ με το λεωφορείο που θα σας αφήσει άφωνους!

Η παραπάνω φωτογραφία αποτελεί και τη βάση του τεστ που θα σας αποδείξει πως μερικές φορές τα παιδιά μπορούν να βάλουν τα... γυαλιά στους μεγάλους!

Το τεστ με το λεωφορείο που θα σας αφήσει άφωνους!

Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεστ που αποδεικνύει την αυξημένη αντίληψη παιδιών του νηπιαγωγείου αλλά και την... ξεχασμένη δική μας αντίληψη για τα πιο απλά πράγματα.

Η ερώτηση που τίθεται σε αυτό το τεστ καθώς κοιτά κανείς το λεωφορείο, είναι «προς ποια κατεύθυνση κινείται». Το 90% των παιδιών, ηλικίας πέντε ετών που ρωτήθηκαν απάντησε σωστά στην ερώτηση και μάλιστα με μεγάλη ευκολία.

Οι γονείς τους ή τέλος πάντων ενήλικες που μπήκαν στη διαδικασία του τεστ, χρειάστηκαν πολύ περισσότερο χρόνο για να απαντήσουν προς ποια κατεύθυνση πάει το λεωφορείο.

Μάλιστα, οι περισσότεροι απάντησαν λάθος. Ποια είναι η σωστή απάντηση όπως την έδωσαν τα πεντάχρονα παιδιά απόλυτα λογικά; «Το λεωφορείο κινείται προς τα αριστερά γιατί δεν φαίνονται οι πόρτες για να μπει ο κόσμος μέσα».

Σωστά; Και λογικά απαντάμε εμείς και σίγουρα τώρα που θα το διαβάσατε θα νιώθετε λίγο... άβολα που δεν καταφέρατε να απαντήσετε αμέσως και σωστά στο τόσο απλό τεστ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved