Όταν το λεξιλόγιο των παιδιών σας δεν είναι και το καλύτερο

Όσο και να προσπαθείτε να τα προφυλάξετε από το να μάθουν άσχημες λέξεις και να τις χρησιμοποιούν δυστυχώς όλο και κάπου τις ξεσηκώνουν τα παιδιά σας. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους όμως μπορείτε να τα μάθετε να μην τις χρησιμοποιούν χωρίς να προκαλέσετε την αντίδρασή τους με τα πολλά όχι. Και να ξέρετε ότι υπάρχει πάντα η μέση λύση.

Όταν το λεξιλόγιο των παιδιών σας δεν είναι και το καλύτερο

Κατ' αρχήν δεν μπορείτε να του πείτε ότι κάποια λέξη είναι «κακιά», αν τη χρησιμοποιείτε κι εσείς. Προσπαθήστε να εξηγήσετε στο παιδί σας, εάν αυτό είναι δυνατόν την σημασία της λέξης και γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κακές λέξεις.

Επίσης πάνω απ' όλα καλό είναι να εξηγήσετε στο παιδί σας πόσο πολύ μπορεί αυτή η λέξη να επηρεάσει άσχημα αυτόν στον οποίο θα απευθυνθεί.

Ένας άλλος τρόπος για να το αποτρέψετε είναι να ξεκαθαρίσετε γιατί το παιδί σας χρησιμοποιεί τέτοιες λέξεις, αν είναι επειδή είναι εκνευρισμένο με κάτι ή αν το έχει κάνει απλά συνήθεια.

Προσπαθήστε να μην δώσετε μεγάλη σημασία γιατί μπορεί το παιδί σας να το έκανε για να προκαλέσει την προσοχή της και μόλις δει ότι δεν αντιδράτε, μπορεί να μην το ξανακάνει. Αν θυμώσετε ή γελάσετε τότε δεν αποκλείεται να το ξαναχρησιμοποιήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved