Ασφαλείς στον ήλιο!

Το καλοκαιράκι που όλοι μας πως και πως περιμέναμε ήρθε πια και θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι μικροί μας φίλοι να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, χωρίς εμείς οι γονείς να ανησυχούμε για τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα τους.

Ασφαλείς στον ήλιο!

Όπως μας πληροφορούν οι δερματολόγοι, χρόνο με τον χρόνο, παρατηρείται αύξηση της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας και πλέον δεν υπάρχει απόλυτα ασφαλής ώρα της ημέρας που τα παιδιά μπορούν να εκτεθούν άφοβα στον ήλιο!

Γι΄ αυτόν τον λόγο, επιστήμονες και ειδικοί προειδοποιούν και συμβουλεύουν τους γονείς να αγοράζουν για τα παιδιά τους αντηλιακά προϊόντα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, 50+, τα οποία είναι προτιμότερο να αναγράφουν πάνω την ένδειξη ¨Αδιάβροχο¨. Και δεν ξεχνάμε βέβαια να επιλέγουμε προϊόντα που δεν περιέχουν parabens!

Σημαντικό είναι επίσης, όταν η έκθεση των παιδιών στον ήλιο είναι παρατεταμένη, να χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα αντηλιακού και να την ανανεώνουμε συχνά. Μάλιστα, οι δερματολόγοι συμβουλεύουν τους γονείς να χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία στα παιδιά ακόμη και στις καθημερινές τους δραστηριότητες, όταν πχ. ετοιμάζονται για το σχολείο ή πρόκειται να βγουν για οποιοδήποτε λόγο εκτός σπιτιού.

Δεν ξεχνάμε επίσης σε καμία περίπτωση το καπέλα και τα γυαλιά ηλίου, ενώ η επίσκεψη στον παιδίατρο κρίνεται επιτακτική, όταν και εάν παρατηρήσουμε στο δέρμα του παιδιού κάποιο σημάδι ή κηλίδα που δεν προϋπήρχε!

Η προτροπή λοιπόν των ειδικών είναι να χαρούμε όλοι τις ευεργετικές επιδράσεις του ήλιου στον οργανισμό μας, αρκεί να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved