Τα οφέλη των αθλημάτων στα παιδιά

Από πολύ μικρά τα παιδιά θα θέλουν να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα και φυσικά δεν θα πρέπει να τους το αρνηθείτε. Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωφέλιμο από την ενασχόληση του παιδιού σας με κάποιο σπορ από όλες τις απόψεις.

Τα οφέλη των αθλημάτων στα παιδιά

Γιατί άλλωστε να περνάει τις ώρες του βλέποντας τηλεόραση και να μην αθλείται. Από την άλλη βέβαια δεν πρέπει να το παρακάνετε και να του φορτώνετε το πρόγραμμα με πολλά πράγματα. Η συμμετοχή σε κάποιο ομαδικό άθλημα κυρίως βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδιού σας και ως χαρακτήρα εκτός από το σώμα του. Θα του ενισχύσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και θα το βοηθήσει να είναι πιο κοινωνικό.

Μπορείτε κι εσείς όμως να το βοηθήσετε από το σπίτι και να του τονίζετε τα σημαντικά πράγματα που έμαθε στον αγώνα. Αν τα στηρίζετε και πηγαίνετε στους αγώνες τους και αν μιλάτε μαζί τους μετά. Να μην περιμένετε περισσότερα απ' όσα μπορεί να κάνει και να μην το πιέζετε. Να το αφήνετε να σας μιλάει για τις εμπειρίες του και για τις προπονήσεις. Και πάνω απ' όλα να του μαθαίνετε να αντιμετωπίζει τις ήττες και τις απογοητεύσεις.

Πώς να επιλέξετε το άθλημα;

Αν το παιδί σας είναι πάνω από τεσσάρων ετών, υπάρχουν δεκάδες πράγματα τα οποία μπορεί να κάνει. Σίγουρα θα είναι δύσκολο να βρείτε πιο είναι το καλύτερο. Καλό είναι λοιπόν να δείτε πιο σπορ του αρέσει περισσότερο και να ξεκινήσετε από εκεί, έτσι κι αλλιώς αργότερα μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και εσείς και αυτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved