Χανιά: Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών σε παιδιά με οικονομικές δυσκολίες

Με τη κρίση να μας χτυπάει για τα καλά την πόρτα, πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να στέλνουν πλέον τα παιδιά τους σε φροντιστήρια.

Χανιά: Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών σε παιδιά με οικονομικές δυσκολίες

Ο δήμος των Χανίων από κοινού με τον σύλλογο ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, θα προσφέρουν για άλλη μια φορά δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Η πρωτοβουλία αφορά παιδιά οικογενειών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει αύριο Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ η επιλογή των παιδιών θα γίνει από ειδική επιτροπή.

Σήμερα υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας δήμου και συλλόγου ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Ελένη Βλαζάκη.
Ο κ. Σκουλάκης δήλωσε: «Με τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στηρίζουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους», ενώ η κ. Βλαζάκη είπε: «τα παιδιά που θα επιλεγούν θα ενταχθούν σε κανονικά τμήματα ώστε να αποφευχθεί ο στιγματισμός, ενώ ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved