12 πράγματα που κάνουν τα νήπια καλύτερα από τους μεγάλους!

Έχοντας ένα παιδί και βλέποντας το να μεγαλώνει παρατηρούμε καθημερινά όλα όσα κάνει και τις ικανότητες που έχει.

12 πράγματα που κάνουν τα νήπια καλύτερα από τους μεγάλους!

Σαν γονείς όμως σίγουρα έχουμε παρατηρήσει ότι τα παιδιά μας έχουν κάποιες ικανότητες που εμείς οι μεγάλοι δεν έχουμε και ούτε θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε!

1. Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής!

Ένα παιδί έχει την ικανότητα σε δευτερόλεπτα να μετατρέπει ότι είναι σε σειρά , σε χάος. Μάλιστα είναι τόσο εύκολο για εκείνα που το έχουν σαν μαρμελάδα στο ψωμί τους!

2. Μαγεύουν τους άλλους και τους κάνουν ότι θέλουν

Ακόμα και με άγνωστο κόσμο να βρεθούν τα μικρά μας, με ένα χαμόγελο , μια μικρή τσαχπινιά έχουν καταφέρει να τους κερδίσουν και να τους κάνουν ότι θέλουν. Χωρίς πολύ κόπο , χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια! Αλήθεια ποιος ενήλικας θα μπορούσε ποτέ να καταφέρει κάτι τέτοιο και να έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του και να του κάνει όλα τα χατίρια;

3. Ελαφροχέρηδες

Ναι , ναι τα παιδιά μας έχουν αυτή την ικανότητα, του να μπορούν να πάρουν κάτι χωρίς να το καταλάβουμε. Πόσες φορές δεν σας έχουν πάρει το κινητό, τα κλειδιά ακόμα και κάποιο φαγώσιμο που αφήσατε για να μιλήσετε στο τηλέφωνο και γυρίσατε και δεν υπήρχε. Είναι αρκετά ευκίνητα και γρήγορα. Τα κάνουν όλα χωρίς να πάρουμε είδηση και μόνο όταν ψάξουμε το αντικείμενο καταλαβαίνουμε ότι λείπει.

4. Αποθηκεύουν ενέργεια.

Εμείς οι μεγάλοι όταν τελειώσει η ενέργεια μας δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα μικρά μας νήπια τα οποία εκεί που νομίζεις ότι πλέον δεν μπορούν άλλο, ότι ίσως θα θέλουν να ηρεμίσουν και να ξεκουραστούν, εκεί ξαφνικά εμφανίζουν μια ενέργεια που αναρωτιέσαι που την βρήκαν. Ειδικά εκείνες τις ώρες λίγο πριν τον ύπνο , που τα πιάνει κάτι το απίστευτο λες και έφαγαν ένα κιλό ζάχαρη και τρέχουν πάνω κάτω στο σπίτι χωρίς σταματημό.

5. Κάνουν εύκολα φιλίες

Συναντάνε ένα άλλο συνομήλικο τους. Δεν το ξέρουν αλλά πάνε εκεί, κάθονται μαζί κρατάνε χέρια και τέλος είναι φίλοι. Χωρίς πολλά, πολλά χωρίς να είναι κάτι το περίπλοκο, χωρίς καν να έχουν μιλήσει πρώτα!

6. Θυμούνται τα πάντα
Ειδικά αν είναι κάτι που τους έχεις υποσχεθεί. Μην υποσχεθείς κάτι σε νήπιο και δεν το κάνεις. Την έβαψες. Επίσης έχουν μια φοβερή ικανότητα να μαθαίνουν λέξεις. Και ειδικά όσες δεν πρέπει να μάθουν. Μην ακούσουν μια φορά κάποια βρισιά , θα την λένε συνέχεια και θα την θυμόνται πιο εύκολα ακόμα και από το όνομα τους.

7. Γλυκιά κοιλίτσα
Εντάξει πρέπει να το παραδεχθούμε. Εμείς οι μεγάλοι, όσο και να προσπαθούμε τόσο γλυκιά φουσκωτή κοιλίτσα δεν θα έχουμε ποτέ, ότι και να κάνουμε!!

8. Παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν
Και πως το καταφέρνουν αυτό; Αν θέλουν κάτι δεν θα σταματήσουν να το ζητάνε μέχρι να το πάρουν. Και μεταξύ μας πάντα το καταφέρνουν!! Ξέρουν ότι πιάνει αυτή η τακτική και για αυτό δεν θα σταματήσουν να το ζητάνε μέχρι να κερδίσουν!

9. Βρίσκουν πάντα τα πιο αηδιαστικά πράγματα

Μα πώς γίνεται πάντα και βρίσκουν όλα τα αηδιαστικά και τα θεωρούν και πάρα πολύ ωραία. Ε αυτό δεν θα το καταλάβω ποτέ. Το νήπιο όταν βγει έξω να παίξει, δεν θα παίξει αυτά τα κλασικά παιχνίδια που εμείς οι γονείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να κάνει, αλλά ψάχνει παντού, κάτω από παγκάκια, μέσα σε τρύπες, στο χώμα κλπ για να βρει τα πιο περίεργα και αηδιαστικά πράγματα που για εκείνο είναι υπέροχα!

10. Έχουν σούπερ ακοή!
Δεν μπορείς να ψιθυρίσεις την λέξη παγωτό ή να πεις ότι το απόγευμα να πάτε μια βόλτα, ακόμα και να είσαι στο άλλο δωμάτιο, ακόμα και αν μιλάς τόσο σιγά που ούτε εσύ δεν ακούς τι λες, κάτι τέτοιες λέξεις που αφορούν το τι θα κάνει το παιδί όχι μόνο τις ακούνε αλλά ξέρουν όλη την συζήτηση που έχεις κάνει.

11.Εχουν γερή κράση

Πόσο απίστευτο είναι, τα παιδιά μπορεί όλη μέρα να τρέχουν, να χτυπάνε γιατί έπεσαν πάνω στον τοίχο η χτύπησαν στην γωνία του τραπεζιού, μπορεί ακόμα και να ανακατεύτηκαν και να έκανα εμετό. Δεν πτοούνται με τίποτα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ξεχνάνε ότι έχει γίνει και συνεχίζουν το πρόγραμμά τους κανονικά.

12.Όταν πλέον αγανακτήσεις ξέρουν πώς να σε κουμαντάρουν

Το είπαμε και πιο πάνω. Τα παιδιά είναι πρώτα στο πώς να σε μαγέψουν και να σε κάνουν δικό τους. Αλλά η ικανότητα που πραγματικά πρέπει να τους αναγνωρίσουμε είναι όταν πραγματικά σε έχουν φέρει στα όρια σου, μπορεί ακόμα και να φωνάζεις και να είσαι τρελαμένο και με ένα μόνο χαμογελάκι τους γίνεσαι χώμα και τα ξεχνάς όλα! Τρομερή ικανότητα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved