Αληθινή ιστορία: Πιτσιρικάς αρνείται να φάει εξαιτίας… φόβου!

Οταν ήταν μωρό, ο μικρός Ντάνιελ Χάρισον υπέφερε από σοβαρή παλινδρόμηση οξέος. Αν και έχουν περάσει χρόνια από τότε που είχε αυτό το πρόβλημα, ο Ντάνιελ που είναι και αυτιστικός, έχει ακόμα την ανάμνηση από την παλινδρόμηση με αποτέλεσμα να αρνείται να φάει ή να πιει οτιδήποτε.

Αληθινή ιστορία: Πιτσιρικάς αρνείται να φάει εξαιτίας… φόβου!

Ο μόνος τρόπος για να φάει είναι μέσω ενός σωλήνα που έχει στο στομάχι του.

Ο γονείς του Ντάνιελ, Κέβιν και Κάθριν, πληρώνουν πάρα πολλά χρήματα σε ταξίδια προκειμένου να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Great Ormond, μήπως και βρεθεί κάποια λύση. Όμως οι ειδικοί δεν έχουν βρει τρόπο για να βοηθήσουν τον Ντάνιελ. Έτσι οι γονείς του αποφάσισαν να μαζέψουν ένα μεγάλο ποσό -περίπου 20,000 λίρες- προκειμένου να κάνουν ένα ταξίδι στην Αυστρία, σε μία κλινική όπου ίσως βρεθεί λύση για τη δύσκολη περίπτωση του Ντάνιελ.

Όνειρό τους είναι να δουν τον μικρό Ντάνιελ να τρώει κανονικά και όχι να κάθεται στο τραπέζι με όλους αυτούς τους σωλήνες τροφοδοσίας και τα μηχανήματα. Η μητέρα του Κάθριν είπε: «Ανησυχώ τι θα απογίνει αν κάτι πάθουμε εμείς». Το παιδί δεν έχει κάποιο οργανικό πρόβλημα αλλά όλα είναι στο μυαλό του και κανείς δεν έχει καταφέρει να το βοηθήσει σε αυτό.

Το πρόβλημα του μικρού Ντάνιελ είναι πολύ σπάνιο. Μόνο στην Αυστρία έχουν αντιμετωπίσει περίπτωση σαν και του Ντάνιελ και έτσι πιστεύουν ότι το ταξίδι τους εκεί θα έχει θετικά αποτελέσματα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καταγραφεί με την ίδια πάθηση και έχουν θεραπευτεί, είναι νέοι ηλικίας πάνω από 22 ετών. Κανένας ασθενής δεν ήταν τόσο μικρός όσο ο Ντάνιελ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved