Γιατί τα παιδιά πολλές φορές δεν είναι με τίποτα ευχαριστημένα; (vid)

Η Ράνια Θρασκιά εξηγεί γιατί πολλές φορές τα παιδιά δεν είναι ευχαριστημένα με τίποτα και εμφανίζονται σαν να είναι «αχάριστα».

Αν και ο τίτλος φαίνεται προκλητικός η Ράνια Θρασκιά τον διάλεξε γιατί πολλές φορές και περισσότερο οι Ελληνίδες μαμάδες, είτε το υπονοούν είτε το λένε ευθαίως, φορτώνουν τα παιδιά τους με μεγάλα χρέη.

Για παράδειγμα λένε: «Εγώ για εσένα παράτησα τα πάντα για να σε μεγαλώσω», «Εγώ για εσένα ανέχτηκα τον πατέρα σου», «Εγώ για εσένα δεν είχα ελεύθερο χρόνο».

Όλα αυτά είναι πράγματα ή αλλιώς «θυσίες» που κάνουν οι μαμάδες για τα παιδιά τους και που τις χρεώνουν στα παιδιά τους.

Στον αντίποδα, υπάρχει ένα παιδί που δεν κανει όλα αυτά που ζητάει η μαμά του και αυτό κρίνεται ως το αχάριστο παιδί, επειδή η μαμά κάνει τόσα πολλά για το παιδί και εκείνο δεν τα «επιστρέφει» πίσω μέσα από τη συμπεριφορά του.

Το «κλειδί» για να γίνει διαχειρίσιμη μια τέτοια κατάσταση είναι η ενσυναίσθηση, τονίζει η Ρ. Θρασκιά, επισημαίνοντας: «Όσο περισσότερη ενσυναίσθηση και σεβασμό δείχνουν οι γονείς στα παιδιά τους, τόσο περισσότερο εκείνα θα φέρονται με ενσυναίσθηση και σεβασμό στους άλλους»

Δείτε το βίντεο παρακάτω:



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved