Αντιμετωπίζει το παιδί σας πρόβλημα με μεγαλύτερα παιδιά στο σχολείο;

Είναι το γνωστό πια σε όλους «bulliyng», ή εκφοβισμός για τον οποίο γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει απίστευτη αύξηση των κρουσμάτων παρενόχλησης μεγαλύτερων μαθητών σε μικρότερους κυρίως στο εξωτερικό. Σταρ όπως ακόμη και η Lady Gaga, αλλά και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama, έχουν ασχοληθεί με το θέμα, κάνοντας προσπάθειες για να αφυπνίσουν τον κόσμο.

Αντιμετωπίζει το παιδί σας πρόβλημα με μεγαλύτερα παιδιά στο σχολείο;

Εάν διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο τρέχει με το παιδί σας καλό είναι να μιλήσετε στο ίδιο αλλά βέβαια και στο σχολειό του. Εξηγήστε λοιπόν στο παιδί σας ότι αν του συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν φταίει αυτό και μιλήστε του για τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Καλό είναι να κάνετε τη συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη και για να αποτρέψετε την πιθανότητα να το κάνει το ίδιο το παιδί σας σε κάποιο άλλο. Υπάρχουν πολλές βαθμίδες παρενόχλησης, από το απλό σνομπάρισμα, μέχρι βέβαια και τη βίαιη αντιμετώπιση.

Ξεκαθαρίστε πάνω απ' όλα στο παιδί σας ότι είναι κάτι πολύ κακό. Οποιαδήποτε μορφή βίας ενός μαθητή σε άλλο, ακόμη και οι συνεχείς προσβολές και ο εκφοβισμός είναι μη αποδεκτά. Δείξτε του το καλό παράδειγμα και συμβουλέψτε το αν του συμβεί ποτέ να το πει αμέσως.

Βρείτε χρόνο για να μαθαίνετε κάθε μέρα με λεπτομέρειες για το πώς πέρασε το παιδί σας στο σχολείο, έτσι ώστε να συνηθίσει να σας λέει τα πάντα. Ρωτήστε συγκεκριμένα για το τι κάνει στα διαλείμματα και αν ακούσετε με προσοχή αυτά που θα σας πουν.

Συμβουλέψτε τα παιδιά σας να αποφεύγουν τα παιδιά που πιστεύουν ότι κάνουν αυτό το πράγμα και να μένουν παρέα με τα παιδιά που θεωρούν φίλους τους. Μάθε του ότι αν υπάρξει μάρτυρας ενός τέτοιου γεγονότος, ακόμη και αν δεν πρόκειται για το ίδιο, να σας το πει έτσι ώστε να δείτε τι θα κάνετε και για να βοηθήσετε με αυτό τον τρόπο το παιδί και την οικογένεια που το αντιμετωπίζουν. Συμβουλέψτε το να στηρίξει το συμμαθητή του που το αντιμετώπισε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved