Άθληση: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να είναι πιο δραστήρια (vid)

Με τα ποσοστά  παιδικής παχυσαρκίας να αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να παραμένουν δραστήρια.

Άθληση: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να είναι πιο δραστήρια (vid)

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε μια δραστηριότητα με την οποία το παιδί σας δείχνει να διασκεδάζει. Για παράδειγμα εάν φαίνεται να έχει προτίμηση στην πισίνα, γράψτε το σε μαθήματα κολύμβησης ενώ εάν προτιμούν τον χρόνο με τους γονείς αγοράστε τους ένα ποδήλατο για τις βόλτες σας.

Είναι σαφές ότι από τη στιγμή που το παιδί βρίσκεται όλη τη μέρα στο σχολείο είναι κρίσιμο να μπορεί αμέσως μετά να βγάλει όλη την ενέργεια που έχει μέσα του σε μια αθλητική δραστηριότητα. Για την ακρίβεια, το θέλει και είναι έτοιμο να αγκαλιάσει μια τέτοια προοπτική!

Εάν το παιδί σας δείχνει να θέλει να είναι ανταγωνιστικό, κρατήστε σε ένα ημερολόγιο τα αθλητικά του επιτεύγματα και μην ξεχνάτε να του τα θυμίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό θα του διεγείρει ακόμα περισσότερο την διάθεσή του για βελτίωση στην απόδοση την ώρα της άθλησης.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά παίρνουν βασικά παραδείγματα από τους γονείς τους οπότε εάν σας βλέπουν να αθλείστε τακτικά τότε πολύ δύσκολα θα πάρουν διαφορετικό δρόμο!

Δείτε το βίντεο



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved