Πώς να αντιμετωπίσει το παιδί σας μια πολύ δυσάρεστη είδηση

Ακούγεται σίγουρα κάπως στενάχωρο, όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ένα παιδί να βρεθεί αντιμέτωπο με το «χαμό» ενός συγγενικού του προσώπου. Η αντιμετώπιση ιδιαίτερα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι σίγουρα πολύ λεπτή και δύσκολη. Τα παιδιά θα χρειαστούν μια πολύ απλή εξήγηση γι' αυτό που συνέβη και θα κάνουν πολλές ερωτήσεις.

Πώς να αντιμετωπίσει το παιδί σας μια πολύ δυσάρεστη είδηση

Η πρόταση «κοιμήθηκε και δεν μπόρεσε να ξυπνήσει», φαίνεται κάτι πολύ εύκολο και ακίνδυνο, όμως μπορεί να τα τρομάξει. Αφού συμβουλευτείτε τον παιδίατρο που θα γνωρίζει κάποια περισσότερα πράγματα μιλήστε στο παιδί σας λίγο πιο ανοικτά, αλλά με προσοχή.

«Ο παππούς ήταν άρρωστος και αν και οι γιατροί τον βοήθησαν πολύ, η καρδιά του σταμάτησε και το σώμα του έπαψε να δουλεύει», είναι ίσως ένας καλός τρόπος.

Εξηγήστε του επίσης γιατί θα σας βλέπει πολύ στενοχωρημένους όλους γύρω του και δείξτε του ότι αυτό που έγινε δεν θα επηρεάσει τη ζωή του και την αγάπη που έχετε γι' αυτό.

* Μιλήστε του για το τι πιστεύετε ότι συμβαίνει μετά το θάνατο, ανάλογα με το ποια αντίληψη έχετε για το θέμα.

* Προσπαθήστε να το κάνετε να αισθανθεί ασφάλεια.

* Μιλήστε μαζί του και ακούστε τι έχει αυτό να σας πει για το θέμα. Θα εκφράσει σίγουρα μια δική του άποψη.

* Κρίνετε εάν θεωρείτε ότι μπορεί να έρθει στην εκκλησία μαζί σας, αλλιώς κάντε μια μικρή ξεχωριστή τελετή αποχαιρετισμού με κάποια λουλούδια και λίγα απλά λόγια στο σπίτι για να μπορεί να πει και αυτό αντίο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved