Μαρία Μπακοδήμου: «Τα παιδιά είναι σοφά»

Ομολογεί ότι η ζωή της με τα παιδιά είναι σαν πανηγύρι, δεν κρύβει ότι είναι δύσκολο να έχεις το βάρος της ευθύνης της οικογένειας στις πλάτες σου, τονίζει ότι είναι ανεκτική, αλλά βάζει και όρια. Η Μαρία Μπακοδήμου μιλά για την χαρά, αλλά και την τρέλα του να είσαι μητέρα στο mothersblog.gr

Μαρία Μπακοδήμου: «Τα παιδιά είναι σοφά»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Πώς είσαι ως μητέρα;

«Νομίζω ότι είμαι πολύ καλή και ανεκτική, αλλά και πολύ αυστηρή, γιατί ναι μεν τα όρια που βάζω δεν είναι περιορισμένα, αλλά όταν αγγίξουν αυτά όρια πρέπει να μείνουν εκεί και να μην τα ξεπεράσουν, γιατί μετά θα τιμωρηθούν»

-Είσαι υπερπροστατευτική μαμά;

«Δεν είμαι υπερπροστατευτική μητέρα του τύπου, του να φοβάμαι, αν πάθουν πυρετό, ίωση ή οτιδήποτε. Είμαι υπερπροστατευτική στο να μεγαλώσουν, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, να ξέρουν τις υποχρεώσεις τους, που θεωρώ ότι είναι παραλλήλως και ένα κομμάτι, που πρέπει να το μάθουν από το σχολείο. Η αλήθεια είναι ότι δεν χαίρονται και πολύ με τις υποχρεώσεις τους. Αυτό καμιά φορά με αγχώνει, αλλά όχι σε επίπεδο να θεωρήσεις, ότι είμαι υπερβολική»

-Τι σου έχουν μάθει ο Νικήτας και ο Άρης;

«Μου έχουν μάθει καταρχάς καινούργιους καλλιτέχνες. Είναι σε μία ηλικία που έχουν ερεθίσματα και πραγματικά έχει ενδιαφέρον να παρακολουθείς τι τους αρέσει και τι προτιμούν. Τα παιδιά είναι σοφά. Όταν μεγαλώνεις παιδιά, πρέπει να παρακολουθείς πόσο φυσική, είναι η αντίδραση και η συμπεριφορά τους, σε πράγματα που για τους μεγάλους είναι δεδομένα. Μπορείς να αναθεωρήσεις πάρα πολλά πράγματα, παρακολουθώντας τις επιλογές των παιδιών»

-Ήταν πάντα όνειρό σου να γίνεις μητέρα;

«Δε θυμάμαι αν μικρή ήταν το όνειρό μου. Δεν έπαιζα με κούκλες. Δεν τις έβαφα, τις χτένιζα... Δε λειτουργούσα σα να έχω μωρά... Η δημιουργία της οικογένειας και των παιδιών υπήρχε μέσα στο σχέδιο της ζωής μου πολύ έντονα. Ήταν συνειδητή επιλογή μου. Δεν τύχανε. Γι' αυτό και από εκεί και πέρα δεν έχω παραπονεθεί ούτε στιγμή για τίποτα. Με τα παιδιά μαθαίνεις να έχεις πολύ αγάπη για όλο τον κόσμο. Εξάλλου η αγάπη δεν έχει πρόσωπο. Γίνεσαι πιο γλυκός άνθρωπος...»

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη και ποια αντίστοιχα η πιο όμορφη και συγκινητική στιγμή που έχεις βιώσει με το Νικήτα και τον Άρη;

«Δύσκολες είναι οι στιγμές που μια κατάσταση δε θες να φτάσει στα παιδιά σου, αλλά δε θες να τους πεις και ψέματα ότι όλα είναι τέλεια, δηλαδή ψάχνεις να βρεις μια φόρμα να τους πεις ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη δυσκολία η οποία σε στεναχωρεί, χωρίς να βαρύνει τα παιδιά, με τρόπο, που δε μπορούν να το διαχειριστούν. Ευχάριστες είναι όλες οι στιγμές. Από την πλάκα που θα κάνουν το πρωί που θα με ξυπνήσουν, ή όταν τους παρακολουθώ με τους φίλους τους να παίζουν ή επειδή είναι καλοί αθλητές και σπάνε όλα τα ρεκόρ, παίρνοντας χρυσό»

-Επηρέασε τα παιδιά το διαζύγιο σου;

«Νομίζω πώς όχι, γιατί έγινε όταν ήταν πολύ μικρά. Μεγάλωσαν με μια δεδομένη κατάσταση και με μία σχέση πολύ φιλική και αγαπημένη. Όποτε θέλουν να δουν το μπαμπά τους τον βλέπουν, ξέρουν ότι η μαμά αγαπά το μπαμπά τους, όπως και ο πατέρας τους, αντιστοίχως τη μητέρα τους. Έχουμε πλάκα. Γελάμε παρέα. Κάνουμε παρέα! Ο μπαμπάς τους είναι κοντά»

-Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να έχεις το βάρος της ευθύνης της οικογένειας κυρίως στις πλάτες σου...

«Ε, βέβαια είναι πολύ δύσκολο. Αλλά το διαχειρίζομαι. Οι μαμάδες παίρνουν ούτως ή άλλως το βάρος της ευθύνης της οικογένειας. Έτσι γίνεται συνήθως»

-Πέρασες επιλόχεια κατάθλιψη έπειτα από τη γέννα;

«Όχι. Σε καμία γέννα. Καθόλου. Φαντάζομαι είναι ορμονικό»

-Η ζωή σου με τα παιδιά είναι σαν...

«Πανηγύρι»

PLUS : Η Μαρία Μπακοδήμου παρουσιάζει μαζί με το Φώτη Σεργουλόπουλο την επιτυχημένη εκπομπή "Φ.Μ.live" στο STAR, ενώ μέσα από το site της marymaryshop.gr σχεδιάζει ρούχα τα οποία και διατίθενται στο να αγοράσουν όσοι επιθυμούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved