Σιδεράκια: Πώς να βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί στο σχολείο

Η προσαρμογή στη σχολική ζωή είναι συχνά δύσκολη για τα παιδιά και τους εφήβους που βάζουν για πρώτη φορά σιδεράκια.

Σιδεράκια: Πώς να βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί στο σχολείο

Σαν να μην έφταναν οι αλλαγές που πρέπει να κάνουν στην καθημερινή ρουτίνα τους, πολλοί έχουν και αγωνία για τις αντιδράσεις των συμμαθητών τους στη νέα τους εμφάνιση.

«Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουν τα παιδιά και οι έφηβοι στην καθημερινότητά τους είναι αρκετές, αν και δεν επηρεάζεται δραστικά ο τρόπος ζωής τους» λέει η Δρ Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων. «Θα μπορούν να συμμετέχουν στα ίδια αθλήματα και να παίζουν τα ίδια μουσικά όργανα ή να απολαμβάνουν τις ίδιες δραστηριότητες όπως παλαιότερα. Μπορεί, όμως, να χρειαστούν ειδικό προστατευτικό νάρθηκα για την άθληση. Αν εξάλλου παίζουν κάποιο πνευστό μουσικό όργανο, θα χρειαστεί μία περίοδος προσαρμογής αλλά ύστερα θα είναι καλά».

Οι σημαντικότερες αλλαγές ουσιαστικά αφορούν τη διατροφή τους, προσθέτει η ειδικός. «Πρέπει να αποφεύγουν τα τρόφιμα ή τα ροφήματα που μπορεί να προκαλέσουν φθορά ή βλάβη στα σιδεράκια, καθώς και όσα αυξάνουν τον κίνδυνο τερηδόνας και ουλίτιδας» εξηγεί. «Είναι επίσης απαραίτητο να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους και να τα καθαρίζουν με οδοντικό νήμα».

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved