Όταν το παιδί σας γίνεται αδιάκριτο και αγενές

Είστε βέβαιη ότι έχετε διδάξει το παιδί σας τρόπους καλής συμπεριφοράς και πώς να συμπεριφέρεται σωστά σε κόσμο; Γιατί μπορεί ξαφνικά και ενώ βρίσκεστε εκτός σπιτιού, το παιδί χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία, με την αθωότητα αλλά και με την αδιακρισία που έχουν τα παιδιά, να ξεσπάσει σε κάποιον λέγοντας ή δείχνοντας κάτι που εμείς οι μεγάλοι θα ντρεπόμασταν να πούμε ή να δείξουμε.

Όταν το παιδί σας γίνεται αδιάκριτο και αγενές

Δεν χρειάζεται όμως να έρθετε σε δύσκολη θέση. Όλοι έχουμε περάσει από αυτή την ηλικία και όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες έντονης παρατήρησης, ακόμα και οργής σε πολλές περιπτώσεις, από τους γονείς μας, λόγω της αθωότητας που είχαμε αλλά και της αδεξιότητάς μας να αφομοιώσουμε σαν παιδιά τα μαθήματα ευγένειας και καλής συμπεριφοράς στους γύρω μας.

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να τα αφομοιώσουν τα παιδιά, τα πράγματα μπορεί να μπερδευτούν, όμως ένα πράγμα πρέπει να έχετε κατά νου. Το παιδί σας, δεν τα κάνει επίτηδες!

Όσο και αν νιώσετε αμήχανα, θυμώνοντας με το παιδί σας, περνάτε λάθος μηνύματα τα οποία είναι σίγουρο ότι θα το μπερδέψουν περισσότερο. Να θυμάστε πάντα ότι απευθύνεστε σε μικρό παιδί το οποίο είναι σε διαφορετικό στάδιο μάθησης και αφομοίωσης τρόπων συμπεριφοράς από έναν ενήλικο... Λέγοντας μια ορθή κοφτή συγνώμη, για να καλύψετε το λάθος του παιδιού, μπορεί να τα καταφέρετε, μπορεί και όχι, όμως πηγαίνοντάς το παραπέρα, θα βιώσετε άσχημες συνέπειες σε ό,τι αφορά την αντίδραση του παιδιού. Η ευγένεια ως μέσο κοινωνικής αλληλεπίδρασης, είναι δύσκολη –αν και εφικτή- από έναν ενήλικο, πόσω μάλλον από ένα μικρό παιδί. Δεν είστε η πρώτη που θα αντιμετωπίσετε ένα από αυτά τα κοινωνικά στραβοπατήματα κατά τη διάρκεια του μεγαλώματος ενός παιδιού και σίγουρα δεν θα είστε η τελευταία. Ασφαλώς, θα υπάρξουν κάποιοι που δεν είναι τόσο καλοί και ανεκτικοί με αυτό, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν καλά να θυμούνται τη δική τους παιδική ηλικία και να μη τα βάζουν με την αθωότητα ενός παιδιού που ακόμα δεν γνωρίζει τα πάντα για τους τρόπους καλής συμπεριφοράς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved