Πως να βοηθήσω το παιδί μου να μην φοβάται τα σκυλιά;

Οι σκύλοι είναι μεγάλοι. Πηδούν ψηλά, είναι ατσούμπαλοι, γαβγίζουν δυνατά και μερικές φορές δαγκώνουν κιόλας.

Πως να βοηθήσω το παιδί μου να μην φοβάται τα σκυλιά;

Όμως οι σκύλοι είναι και πολύ φιλικοί, ενθουσιώδης και περιπετειώδης. Ενθουσιάζονται όταν βλέπουν ένα παιδί και κουνούν την ουρά τους όλο χαρά.
Για πολλές οικογένειες, το να έχουν ένα σκύλο δεν αποτελεί επιλογή . Όμως για άλλες η ιδέα ενός σκύλου στο σπίτι, τις γεμίζει χαρά.

Είναι πολλά όμως τα παιδιά, και οι ανήλικες πολλές φορές που φοβούνται τα σκυλιά και μπορεί να δυσκολεύονται στην καθημερινότητα τους καθώς στην κοινωνία μας, τα σκυλιά υπάρχουν παντού.

Είναι λοιπόν στο χέρι μας να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας να ξεπεράσουν αυτό τον φόβο του. Το παιδί σας μπορεί να μην λατρέψει ποτέ τα σκυλιά, όμως τουλάχιστον θα μπορεί να τα ανέχεται άμα τύχει να τα συναντήσει.

bigstock Cute girl and her dog friend 26478776

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι μια αργή, σταθερή και υπομονετική προσέγγιση είναι ότι καλύτερο για να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ξεκινήστε για παράδειγμα να μιλάτε περισσότερο για τους σκύλους γενικά.

Κάθε φορά που θα συναντάτε κάποιο σκύλο στο δρόμο με το παιδάκι σας, σχολιάστε το με κάποιο τρόπο. Μπορείτε να του πείτε «Τι ωραίο τρίχωμα που έχει αυτό το σκυλάκια» για παράδειγμα.

Δείτε ταινίες και διαβάστε βιβλία σχετικά με καλά, ευγενικά, καλοπροαίρετα και ηρωικά σκυλιά μαζί με το παιδί σας ή δείτε παρέα κάποια αστεία βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αυτό για να τα συμφιλιώσετε με την ιδέα ότι υπάρχουν καλά σκυλάκια.

Μόλις νιώσετε ότι το παιδί σας είναι έτοιμο, φροντίστε να βρεθεί κοντά σε ένα σκύλο . Πηγαίντε μια βόλτα στο πάρκο και παρατηρείστε τα σκυλάκια που κυκλοφορούν παρέα. Η αλλιώς κάντε μια βόλτα στο pet shop της γειτονιάς σας που θα κουταβάκια και χαζέψτε τα παρέα.

Τέλος μιλήστε με ένα γείτονα ή φίλο σας που έχει στο σπίτι του κάποιο ήσυχο σκύλο. Επισκεφτείτε τον και ενθαρρύνεται το παιδί σας να το χαϊδέψει στην πλάτη. Καλύτερα στην πλάτη παρά στο κεφάλι γιατί το στόμα με τα δόντια και την ατσούμπαλη γλώσσα μπορεί να το τρομάξει την πρώτη φορά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved