Έξι κόλπα ύπνου για παιδιά που ξυπνούν τη νύχτα

Επιτέλους το μωράκι σας δεν είναι πια εκείνο το κλαψιάρικο μωρό που γκρίνιαζε μέσα στη νύχτα για να το ταΐσετε. Γιούπι!!!! Αυτό σημαίνει ότι επιτέλους θα απολαύσετε κάποιες ώρες συνεχόμενες ύπνου, σωστά; Λοιπόν... όχι απαραίτητα!

Έξι κόλπα ύπνου για παιδιά που ξυπνούν τη νύχτα

Ένα ποσοστό της τάξεως του 41% των παιδιών κάτω των τριών ετών, συνεχίζουν να ξυπνούν μέσα στη νύχτα, οπότε δεν είστε η μόνη που το παιδί της αποφάσισε να είναι μέσα σε αυτό ποσοστό!

Εάν κοντεύετε να τρελαθείτε από την αϋπνία, υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε όλοι στο σπίτι θα κοιμάστε σαν πουλάκια.

Νωρίς στο κρεβάτι

Γνωρίζετε ότι ένα νήπιο κάνει πιο βαθύ και πιο ήσυχο ύπνο αν ξαπλώνει στο κρεβάτι από τις 8 το βράδυ. Αυτό σημαίνει περισσότερο ύπνο, χωρίς ξυπνητούρια μέσα στη νύχτα.

programma ypnou sta paidia 3

Ρουτίνα

Τα παιδιά ρυθμίζουν το ρολογάκι τους ανάλογα με τη ρουτίνα που ακολουθούν. Για αυτό λοιπόν πριν βάλετε για ύπνο το μωρό, κάντε το μπάνιο, ταΐστε το και διαβάστε του ένα παραμύθι.

Δώστε ένα χέρι βοήθειας

Είναι το παραμύθι που λέγαμε παραπάνω. Αν το παιδί σας δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του, πείτε του ότι θα του κάνετε συντροφιά και πώς θα του διαβάσετε το αγαπημένο του παραμύθι για να κοιμηθεί.

Μη βάζετε στο πρόγραμμα τις ιώσεις

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα παιδί θα ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, όπως για παράδειγμα αν το ταλαιπωρεί μία ίωση, αν η μυτούλα του είναι μπουκωμένη, αν έχει πυρετό ή αν βγάζει δοντάκια. Παρηγορήστε το μικρό σας αν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα. Πρόκειται για καταστάσεις που δεν μπορείς να βάλεις σε πρόγραμμα.

programma ypnou sta paidia 1

Δώστε του ένα μαξιλαράκι ή ένα αρκουδάκι

Μια χνουδωτή κουβερτούλα ή ένα αρκουδάκι είναι ιδανικά για βραδινές αγκαλιές. Δώστε τα στο μικρό σας και θα μάθει να τα χρησιμοποιεί ως παρηγοριά.

Μην ενδίδετε στις αγκαλιές

Όσες αγκαλιές και αν σας ζητάει εσείς θα πρέπει να τις δίνετε με μέτρο. Μη μαθαίνετε το μικρό σας να κοιμάται στην αγκαλιά σας, είναι βέβαιο πώς όχι μόνο θα ξυπνήσει μέσα στη νύχτα αλλά θα αναζητάει και την αγκαλιά σας για να κοιμηθεί ξανά.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί είναι σημαντικό ένα παιδί να κοιμάται με πρόγραμμα

Πώς μια μαμά αντιμετώπισε τις δυσκολίες ύπνου του μωρού της

«Μαμά, θα ξαπλώσεις μαζί μου;»-Όταν το παιδί σου θέλει να ξαπλώσεις μαζί του το βράδυ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved