«Το παιδί μου δεν είναι υποχρεωμένο να μοιράζεται με το δικό σου»-Το post μίας μαμάς που έγινε viral

Τη δική της εκδοχή για την έννοια της μοιρασιάς, και αν πρέπει ένα παιδί να μοιράζεται κάτι δικό του με άλλα παιδιά, δίνει μία μαμά από το Μισούρι. Η άποψη της, όπως την τεκμηρίωσε σε ένα post της στο facebook, προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις, καθώς άλλοι συμφώνησαν μαζί της και άλλοι διαφώνησαν.

«Το παιδί μου δεν είναι υποχρεωμένο να μοιράζεται με το δικό σου»-Το post μίας μαμάς που έγινε viral

Αν το παιδί της Alanya Kolberg's δεν θέλει να μοιράζεται το παιγνίδι του, δεν χρειάζεται να το κάνει. Μία μαμά από το Μισούρι ανέβασε ένα post στο Facebook, όπου σε αυτό εξηγεί για ποιο λόγο ο γιος της δεν είναι υποχρεωμένος να μοιράζεται τα παιγνίδια του με άλλα παιδάκια, και μάλιστα άγνωστα σε εκείνο. Με αφορμή ένα περιστατικό στο πάρκο, η Kolberg δίνει τη δική της εκδοχή, γιατί δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να μοιράζονται δικά τους πράγματα, όπως τα παιγνίδια, όταν εκείνα δείχνουν απρόθυμα να το κάνουν.



«Το παιδί μου δεν είναι υποχρεωμένο να μοιράζεται με το δικό σου» είναι ο τίτλος του post, που έγινε viral. Όπως εξηγεί, μία μέρα βρέθηκαν στο πάρκο, όταν έξι άγνωστα αγόρια πλησίασαν το δικό της και απαίτησαν να τους δώσει να παίξουν με τα παιγνίδια του. «Αναστατώθηκε κι έσφιξε γερά τα παιγνίδια του στο στήθος του για να μην του τα πάρουν. Με κοίταξε. Μπορείς να τους πεις, όχι, Carson».



carson


Η Alanya τονίζει ότι το παιδί της, δεν χρειάζεται να νιώθει πίεση ώστε να πει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά θέλει. Όταν τα υπόλοιπα παιδιά έτρεξαν να παραπονεθούν, η Alanya τους είπε ότι ο γιος της απλά απάντησε αρνητικά στην απαίτησή τους να πάρουν τα παιγνίδια του και αν ήθελε να το κάνει, θα το έκανε. Αν και οι γονείς τής έριξαν ένα επικριτικό βλέμμα, αποδοκιμάζοντας την με αυτό τον τρόπο, η Alanya αισθάνεται καλά με τη στάση της και μέσα από το post της δίνει τη δική της εκδοχή γιατί δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να κάνουν κάτι που δε θέλουν, όπως το να μοιράζονται τα παιγνίδια τους, με παιδάκια που δεν γνωρίζουν.



«Αν εγώ, που είμαι ενήλικας, περπατάω στο πάρκο και τρώω ένα σάντουιτς, είμαι υποχρεωμένη να το μοιραστώμε κάποιους ξένους; Όχι.

Αλήθεια, τώρα, πριν ρίξετε πάνω μου το επικριτικό σας βλέμμα πιστεύοντας ότι εγώ και ο γιος μου είμαστε αγενείς, ποιος πραγματικά δεν έχει εδώ καλούς τρόπους; Το άτομο που του απαιτούν να δώσει τα παιγνίδια του σε έξι ξένους ή οι έξι ξένοι που απαιτούν να τους δώσει κάτι που δεν τους ανήκει και είναι φανερό ότι εκείνος νιώθει ιδιαίτερα άβολα με την απαίτησή τους;

Ο στόχος είναι να διδάξουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται ως ενήλικες. Λοιπόν, γνωρίζω κάποιους ενήλικες που δεν έμαθαν ποτέ πώς να μοιράζονται ως παιδιά. Ξέρω, όμως, και άτομα που δεν ξέρουν πώς να πουν «όχι» σε ανθρώπους ή να βάζουν όρια ή πώς να προστατεύουν πρακτικά τον εαυτό τους. Συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς και εγώ…

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που τα πιτσιρίκια σας τρέξουν σε εσάς, αναστατωμένα επειδή ένα άλλο παιδάκι, δε θέλησε να μοιραστεί κάτι δικό του μαζί τους, σας παρακαλώ θυμηθείτε αυτό: δε ζούμε σε έναν κόσμο που επιβάλλεται να δίνετε οτιδήποτε έχετε σε έναν άλλο, επειδή έτσι πρέπει, γιατί έτσι είναι. Και δεν πρόκειται να διδάξω στο παιδί μου, ότι αυτός ο τρόπος, λειτουργεί…»



alinya





© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved