Ο πραγματικός λόγος που τα παιδιά συμπεριφέρονται 800% χειρότερα όταν είναι η μαμά μαζί τους

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι τα περισσότερα παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα όταν είναι η μαμά τους στο προσκήνιο;

Ο πραγματικός λόγος που τα παιδιά συμπεριφέρονται 800% χειρότερα όταν είναι η μαμά μαζί τους

Η μαμά και blogger Kate Baltrotsky, από το KateSurfs.com ανακάλυψε το γιατί και αποφάσισε να το μοιραστεί με όλες εμάς τις μαμάδες που δεν γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο.

«Ήταν όλα μια χαρά... δεν έκαναν τίποτε μέχρι που ήρθες εσύ, Kate. Δεν το καταλαβαίνω!», λέει συχνά πυκνά ο σύζυγός της Kate, όταν τη βλέπει.

Η Kate, όπως γράφει και στο άρθρο της, διάβασε μια έρευνα κάποια στιγμή που έγραφε ότι τα παιδιά συμπεριφέρονται, 800% χειρότερα όταν η μαμά είναι μπροστά τους! Η ίδια θεωρεί την έρευνα αυτή ψεύτικη αλλά πιστεύει ότι ο τίτλος είναι η μόνη πραγματικότητα.

«Γιατί αγαπημένη μαμά, συμπεριφέρονται τα παιδιά μας άσχημα, όταν είμαστε εμείς μπροστά; Εξαιτίας σου μαμά. Εσύ είσαι η ασφάλειά τους. Είναι το μέρος που μπορούν να έρθουν με όλα τους τα προβλήματα. Αν εσύ δεν μπορείς να κάνεις τα πράγματα καλύτερα για εκείνα, τότε κανείς δεν μπορεί.

Εσύ, αγαπημένη μου μαμά είσαι ο σκουπιδοτενεκές, των ανεπιθύμητων συναισθημάτων και όλων εκείνων που τα κάνει να νιώθουν άσχημα.

Αν τα παιδιά προσπαθούσαν να κρατηθούν όλη μέρα, μη μπορώντας να εκφράσουν όλα εκείνα που ένιωθαν, μόλις σε δουν το πρώτο πράγμα που θα κάνουν θα είναι απλά να ξεσπάσουν.

Αυτό σημαίνει να ξεσπάσουν με όποιο τρόπο. Με γκρίνια, κλάμα, φωνές κλπ. Είναι βέβαια το τελευταίο πράγμα που θες αφού ήσουν έξω, διασκέδαζες, έπινες καφέ με τις φίλες σου. Έχεις γυρίσει κουρασμένη στο σπίτι από μια μέρα στη δουλειά και το τελευταίο πράγμα που θες είναι η γκρίνια.

Όχι, τα παιδιά σου δεν είναι κακομαθημένα και μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου το πει αυτό.

Απλά, δημιούργησε έναν χώρο ασφάλειας για εκείνα, να μπορούν να εκφράζονται όπως θέλουν.

Και πριν κλείσω, να θυμάσαι, αυτό που είναι πολύ πολύ σημαντικό για τα παιδιά σου, είναι να καταλαβαίνεις τα συναισθήματά τους!».

Έτσι λοιπόν, αγαπημένες αναγνώστριες έχοντας διαβάσει τη συμβουλή της μαμάς blogger Kate, να θυμάστε. Πώς αν τα παιδιά σας, σας βγάζουν γλώσσα, κλαίνε, γκρινιάζουν και σας αρπάζουν από τα μούτρα μόλις βάζετε το κλειδί στην πόρτα, να το παίρνετε ως καλό σημάδι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved