Όσα θα ήθελαν να πουν τα παιδιά στους χωρισμένους γονείς τους

Αν ζητήσεις από ένα παιδί να σου πει πώς αισθάνεται όταν χωρίζουν οι γονείς του, συνήθως σιωπά.

Όσα θα ήθελαν να πουν τα παιδιά στους χωρισμένους γονείς τους

Αντίθετα, αν κάνεις αυτή την ερώτηση σε ενήλικες που μεγάλωσαν με χωρισμένους γονείς, έχουν πολλά να πουν. Όταν η Brinton Parker ζήτησε από συνομηλίκους της, -παιδιά χωρισμένων γονιών-, να τις απαντήσουν στο ερώτημα « τι θα θέλατε να γνώριζαν οι γονείς σας την περίοδο εκείνη;», έλαβε πολλές και αυθόρμητες απαντήσεις.

Κοινός παρονομαστής όλων των απαντήσεων ήταν η φράση «σας αγαπάμε, άσχετα με το τι έχει γίνει».

«Παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν όλοι μετά από ένα διαζύγιο, η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της παιδικής ηλικίας», τονίζει η Β.Parker λέγοντας ότι τα περισσότερα παιδιά δεν βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά στους χωρισμένους γονείς τους. Εχουν να διαχειριστούν τα δικά τους συναισθήματα και την εσωτερική πάλη που νοιώθουν. Ωστόσο, έχουν ένα σπίτι, και μάλιστα διπλό, και αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα γίνονται λίγο διαφορετικά.

Διαβάστε παρακάτω τι πραγματικά εύχονταν, τα παιδιά χωρισμένων γονιών, να γνώριζαν οι γονείς τους.

1.Ο,τι και αν συμβεί, να γνωρίζετε ότι σας αγαπάμε το ίδιο.
2.Μισούμε να πακετάρουμε κάθε Σαββατοκύριακο τα πράγματά μας και να πηγαίνουμε από το ένα σπίτι στο άλλο.
3.Κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι αποτέλεσμα του διαζυγίου. Οπότε σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα πάντα.
4.Μην λέτε τι συμβαίνει στο σπίτι μας σε κάθε γνωστό και άγνωστο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν με λεπτομέρειες όλα όσα περνάμε, ειδικά όταν είμαστε αρκετά μεγάλα παιδιά για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά.
5.Θέλουμε να σας βλέπουμε να αγωνιάτε για να μας δείτε. Πονάει πραγματικά αν δεν νοιάζεστε πραγματικά για μας.
6.Όταν προσπαθείτε να «αγοράσετε» την αγάπη μας με ταξίδια και δώρα να ξέρετε ότι αισθανόμαστε άβολα.
7.. . . αλλά μην ανησυχείτε, είναι σαν να έχουμε δύο Αϊ Βασίληδες!
8.Όταν είμαστε στο σπίτι του ενός θα μας λείπει και ο άλλος γονιός. Δεν είναι ότι δεν ένας δεν είναι αρκετά καλός, απλά σας αγαπάμε και τους δύο.
9.Σταματήστε να προσπαθείτε να πάρετε πληροφορίες από εμάς για το τι συμβαίνει στη ζωή του ενός και της άλλης. Δεν είστε εχθρός μας, και δεν είμαστε μεσάζοντες.. Δεν είναι δίκαιο να μας βάζετε σε αυτή τη θέση.
10.Παρακαλούμε μην ουρλιάζετε μπροστά μας. Αλλωστε, ένας από τους λόγους που χωρίσατε ήταν για να αποφύγετε όλη αυτή την αθλιότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved