Τι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε μπροστά στα παιδιά

Ο πιο ισχυρός τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά καλές συνήθειες είναι το δικό σας καλό παράδειγμα συμπεριφοράς.

Τι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε μπροστά στα παιδιά

Με δεδομένο αυτό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε:

Μην επικρίνετε τον εαυτό σας...
Μην ασχολείστε με το πόσα κιλά είστε και αν είστε άσχημη ή όμορφη. Τα κορίτσια είναι πολύ εύκολο να επηρεαστούν και οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Και φυσικά, αν μία φορά είναι κακό να μιλάτε για την εξωτερική σας εμφάνιση, είναι πολύ χειρότερο να αυτοτιμωρείστε για λάθη συμπεριφοράς. Μην βρίζετε τον εαυτό σας (φυσικά και κανέναν άλλον), με φράσεις τύπου «πόσο ηλίθια ειμαι», κτλ. Κάντε το μόνοι σας ή με ενήλικες, αν χρειάζεστε μία συμβουλή. Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας με τέτοιο τρόπο, μπροστά στα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι είστε οι ήρωές τους. Αν θέλετε να αυτοτιμωρηθείτε, κάντε το με σοφία και αξιοπρέπεια. Ζητώντας συγνώμη, και δίνοντας σαφείς εξηγήσεις.

Μην κρίνετε τους άλλους
Η κριτική για πράξεις και λόγια ανθρώπων, όταν αυτοί δεν είναι μπροστά δεν είναι από μονο της καλή. Είναι κουτσομπολιό. Μην το κάνετε ούτε και για τους επώνυμους. Τα παιδιά δεν μπορούν να ξεχωρισουν πότε επιτρέπεται και πότε όχι, πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνο ή όχι.

Μην τσακώνεστε με τον σύντροφό σας μπροστά στα παιδιά
Εάν καταλήγετε σε καυγά με φωνές και κακό κάθε φορά που δεν γίνεται το δικό σας, τότε και τα παιδιά σας θα μάθουν να λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Διαχειριστείτε τον θυμό σας. Δεν οδηγεί σε κανένα καλό η εκτόνωσή ενός καυγά με φωνές και λόγια που μετανιώνουμε και κυρίως με θεατές τα παιδιά μας...

Ο γενικός κανόνας ειναι ένας και είναι απαράβατος: Μπροστά στα παιδιά σας κάνετε μόνο αυτά που θα θέλατε να κάνουν όταν μεγαλώσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved