«Να θυμηθώ...Να ζήσω»

Κάθε μέρα που ξεκινάει, είναι μια νέα αρχή. Υποστηρίζω ότι τοπώς θα πάει η μέρα σου το ορίζεις μέχρι ένα σημείο εσύ, με τη διάθεση που έχεις και τη διάθεση που διατηρείς μέσα στη μέρα. Μικρά πραγματάκια συντελούν σε αυτό. “Τελετουργίες” που δημιουργούν μικρές χαρές.

«Να θυμηθώ...Να ζήσω»

Γράφει η Έλια Κωνταντινίδη

Ξεκίνα τη μέρα σου με χαμόγελο. Είτε μουρτζουφλιάσεις είτε όχι, οι υποχρεώσεις θα μείνουν οι ίδιες και οι απαιτήσεις επίσης. Οπότε καλύτερα να αρχίσεις με θετική ενέργεια και να διώξεις πέρα την αρνητική.

Ένα ωραίο προσεγμένο πρωινό είναι πάντα ωφέλιμο. Το να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα για να ετοιμάσεις κάτι που σου αρέσει και θα το απολαύσεις, δεν συγκρίνεται με το ένα τέταρτο ύπνου που θα χάσεις. Είναι χρόνος που έχεις για τον εαυτό σου, μην τον τσαλακώνεις για έναν καφέ σε άσχημο πλαστικό ποτήρι απ΄τον δρόμο, που θα τον πιεις με νεύρα στην κίνηση.

Αν σου αρέσει ο καφές ή το τσάι διάλεξε μια ωραία κούπα. Οτιδήποτε μας αρέσει και στην όψη και στη γεύση, μας ευχαριστεί διπλά. Το να απολαμβάνουμε μέσα στον χρόνο που έχουμε ακόμα και τον καφέ μας, είναι δικαίωμά μας. Μπορεί να μην υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, υπάρχει όμως πάντα η πολυτέλεια της στιγμής.

Ακόμα και στη δουλειά, ένα τακτοποιημένο γραφείο, με λίγα αντικείμενα πάνω για να μην σου αποσπάνε την προσοχή και ένα “σκηνικό” όμορφο στα γούστα σου, βοηθάνε στο να σου υπενθυμίζουν να παραμένεις “θετικός”.

Όταν επιστρέφεις σπίτι, αντί για 3 λεπτά που θα αφιερώσεις στο να πλύνεις το πρόσωπό σου, αφιέρωσε 7 και κάνε ένα μασάζ με τις κρέμες σου. Με 4 λεπτά παραπάνω δεν χάνεις τίποτα.

Όταν όλα στο σπίτι ηρεμήσουν, άναψε ένα αρωματικό κερί, ένα χαμηλό φως και απόλαυσε με ένα ωραίο κουβερτάκι κι ένα ρόφημα το αγαπημένο σου βιβλίο. Δώσε λίγο χρόνο στο μυαλό σου να ξεχαστεί από τη δύσκολη μέρα, μέχρι να πέσεις για ύπνο...

Είναι στα αλήθεια μικρά πράγματα, αλλά πολύ βοηθητικά στο να γεμίζουμε τη μέρα μας με όμορφες στιγμές. Στο να κάνουμε focus σε ό,τι κάνουμε για τον εαυτό μας και να μην το προσπερνάμε βιαστικά για να προλάβουμε κάτι άλλο.

Πρέπει να θυμόμαστε να ζούμε σαν άνθρωποι, ειδικά όταν η ζωή κυλάει με ταχύτερους ρυθμούς απ’ αυτούς που μπορούμε να αντέξουμε.

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved