Αγόρια-Κορίτσια: Ομοιότητες και διαφορές

«Τα αγόρια» σου λένε... «είναι βάσανο καθώς μεγαλώνουν... Δεν πρόκειται να σου δώσουν ποτέ ούτε ένα ποτήρι νερό να πιεις». Από την άλλη ποντάρουν πολύ πάνω στα κορίτσια πιστεύοντας πως εκείνα θα είναι πολύ πιο στοργικά.

Αγόρια-Κορίτσια: Ομοιότητες και διαφορές

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα και τι όχι;

agoriakoritsia2

Είναι αγόρι!

Αν έχετε έναν «Γιωργάκη» ή έναν «Κωστάκη» στο σπίτι σας, σίγουρα θα έχετε μάθει από πρώτο χέρι ότι τα αγόρια λατρεύουν την δράση. Τους αρέσει να δημιουργούν καταστάσεις και να συμμετέχουν σε αυτές έχοντας ενεργό ρόλο. Μάλιστα, βρίσκουν τρομερά ενδιαφέρον το τσιρότο στο γόνατο ή το κεφάλι μιας και προέκυψε ανακαλύπτοντας το τί θα συμβεί αν πηδήξουν από τον καναπέ στην πολυθρόνα.

Εκτός όμως από μικροί ταραξίες, είναι περισσότερο αισθηματίες από ό,τι τα στερεότυπα τους θέλουν.

Τους αρέσει η κίνηση.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Cambridge στην Αγγλία, τα αγόρια προτιμούν να παρακολουθούν κάθε ανθρώπινη κίνηση. Όταν έδωσαν σε 12-μηνών αγόρια την επιλογή του να κοιτούν ανθρώπους που μιλούν ή υαλοκαθαριστήρες εν κινήσει και μπορείτε να μαντέψετε τι κοιτούσαν τα μπομπιράκια. Και αποδεικνύεται ότι τα αγόρια είναι πιο έμπειρα στην παρακολούθηση κινούμενων αντικειμένων.

Κάνουν πολλά πράγματα πρώτα
Μπορεί να λένε ότι τα κορίτσια μιλούν πρώτα, αλλά τα αγόρια είναι πιθανότερο να αρχίσουν να περπατούν πιο νωρίς, να βγάζουν δόντια πιο νωρίς και να καταφέρνουν πολλά πράγματα την ίδια στιγμή με τα κορίτσια.

Στην κοιλιά
Τα αγόρια κλοτσούν περισσότερες φορές και έχουν περισσότερη κινητικότητα απ'ό,τι τα κορίτσια.

Βιάζονται να γεννηθούν
Τα αγόρια είναι βιαστικά ακόμη και όταν πρόκειται να γεννηθούν! Νέα μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, έδειξε ότι έχουν 14% περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα συγκριτικά με τα κορίτσια.

Είναι πιο συναισθηματικά από ό, τι νομίζετε.
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα αγόρια τείνουν να είναι πιο ευάλωτα από τα κορίτσια και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να «επουλώσουν» τις συναισθηματικές «πληγές» που μπορεί να αφήσει μια φιλία ή ένας έρωτας.

Αγαπούν τον κόσμο
Τα αγόρια προτιμούν να κοιτάζουν πολλούς ανθρώπους όταν είναι μωρά συγκριτικά με τα κορίτσια που προτιμούν να βρίσκονται μόνο με τη μαμά ή τον μπαμπά.

Είναι ατρόμητα
Αγόρια εκφράζουν φόβο αργότερα από ό, τι τα κορίτσια, και λιγότερο συχνά.

Είναι εξίσου χαριτωμένα
Μπορεί ένα φουστανάκι ή μια κορδέλα να ξετρελαίνει και να παραπλανεί κάποιον, ποιος μπορεί όμως να αντισταθεί στα νάζια και το χαμόγελο ενός αγοριού;

agoriakoritsia3

Είναι κορίτσι!

Μεγαλώνοντας μια μικρή κυρία; Σίγουρα το σπίτι θα είναι γεμάτο με πριγκίπισσες, στολές, γοβάκια, τιάρες και ο,τιδήποτε ροζ. Πολλές φορές, όσοι και όσες έχετε κορίτσια θα παρατηρείτε ότι ξέρουν απ' έξω τα λόγια από την αγαπημένη τους ταινία και αυτό γιατί τα κορίτσια... δημιουργούνται για να μιμούνται.

Δημιουργήθηκαν για να μιμούνται
Τρεις ώρες μετά τη γέννησή τους, τα κορίτσια υπερέχουν στην απομίμηση. Σε μια μελέτη που διεξήχθη το περασμένο έτος, τα νεογέννητα κορίτσια τα πήγαν καλύτερα από ό, τι τα αγόρια στην προσπάθεια να αντιγράψουν τις κινήσεις των δακτύλων.

Ξέρουν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους
Τα κορίτσια μαθαίνουν να πιάνουν μολύβι πιο γρήγορα, να γράφουν πιο γρήγορα, να πιάνουν πιρούνι και κουτάλι πιο γρήγορα, να μαθαίνουν να τα χρησιμοποιούν πιο γρήγορα.

Είναι καλές ακροάτριες
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι μικρές σας πριγκιπισσες είναι πιο εναρμονισμένες με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής και φαίνεται να δείχνουν προτίμηση από ήχο σε ήχο. Αν κουνήσετε μια κουδουνίστρα είτε έχετε αγόρι είτε έχετε κορίτσι θα γυρίσουν ταυτόχρονα. Αν όμως μιλήσετε, πρώτο θα αντιδράσει το κορίτσι.

Τους αρέσει η οπτική επαφή
Τα κορίτσια έλκονται από την παρουσία της μαμάς και τα μάτια τους δεν φεύγουν από πάνω της. Την ακολουθούν συνέχεια σε ό,τι και αν κάνει και παρατηρούν κάθε της κίνηση.

Τείνουν να είναι καλύτερες μαθήτριες στο δημοτικό.
Τα αγόρια δεν κάθονται ήσυχα στο θρανίο τους λόγω υπέρ κινητικότητας σε αντίθεση με τα κορίτσια που μένουν ακίνητα και προσέχουν στο μάθημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved