13 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν οι μπαμπάδες τη στιγμή του τοκετού!

Μερικοί άνδρες είναι η επιτομή της παρηγοριάς και και της υποστήριξης όταν η σύζυγός τους γεννάει! Άλλοι, δεν είναι. Υπάρχουν παρακάτω μερικά πράγματα που είναι λόγοι και αφορμές για έναν τσακωμό κατά τη διάρκεια της γέννας, καθώς κάνουν τη μέλλουσα μανούλα με λίγα λόγια... έξαλλη!

13 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν οι μπαμπάδες τη στιγμή του τοκετού!

Αν λοιπόν, η σύζυγός-σύντροφός σας, πρόκειται να γεννήσει μην κάνετε κανένα από τα παρακάτω. Αλήθεια... ΚΑΝΕΝΑ, όμως!

1. Μη χαθείτε στο δρόμο
Χίλιες φορές να κάνετε «πρόβα» το δρόμο, μία με δύο φορές, παρά να ψάχνετε το μαιευτήριο. Καλού κακού, αποθηκεύστε και στη μνήμη του GPS στο κινητό σας, τη διεύθυνση, ώστε να είστε καλυμμένος για παν ενδεχόμενο!

2. Μη δουλεύετε. Καθόλου!
Για την εβδομάδα που πρόκειται να γεννήσει η σύζυγός-σύντροφός σας, καλό θα είναι να πάρετε άδεια. Αν πάλι ξέρετε πότε θα γεννήσει, ακόμη καλύτερα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε, τι νεύρα θα έχει αν δουλεύετε και δεν σας βρίσκει ή αργήσετε να πάτε να την παραλάβετε για να μεταβείτε στο μαιευτήριο.

3. Μην φύγετε από κοντά της!
Αλήθεια, τώρα! Μην φύγετε από την αίθουσα τοκετού για να πάτε στην καφετέρια για να αρχίσετε τα κεράσματα. Μείνετε δίπλα της αν μπορείτε στην αίθουσα τοκετού ή αν δεν μπορείτε, μείνετε στην αίθουσα ανακοινώσεων. Είναι σίγουρο, πως ενώ θα γεννάει θα ρωτάει τη μαία της ή τον γιατρό της αν είστε έξω!

4. Αν φύγετε, γυρίστε με ένα δώρο
Αν κάνετε, το λάθος να φύγετε, τουλάχιστον γυρίστε με ένα δώρο. Λουλούδια, γλυκά, σοκολάτες ή ένα αρκουδάκι αγάπης!

5. Μη συζητάτε με τον γυναικολόγο για την αγαπημένη σας ομάδα!
Ούτε κατά διάνυα μην ανοίξετε αυτή τη συζήτηση.

6. Μην βγάζετε selfies και φωτογραφίες
Όταν, πραγματικά θα θέλετε να απαθανατίσετε το μικρό σας αγγελούδι, η μπαταρία θα έχει εξαντληθεί και δεν θα έχετε αποθηκευμένο για πάντα το ωραιότερο στιγμιότυπο!

7. Μην κοιτάτε το ρολόι σας συνεχώς
Όσο και να το κοιτάτε ο χρόνος δεν περνάει γρήγορα ώστε να ολοκληρωθεί ο τοκετός. Στη γέννα τα λεπτά περνάνε, δραματικά αργά!

8. Μην αναφέρετε πώς πεινάτε
Ειδικά μπροστά σε μια γυναίκα που μόλις γέννησε με καισαρική. Το μόνο που επιτρέπεται για τουλάχιστον την πρώτη μέρα είναι τσάι και ελαφριές νερόβραστες τροφές.

10. Μην πείτε ότι είστε κουρασμένος
Ελάτε τώρα... σίγουρα είστε κουρασμένος; Φανταστείτε η σύζυγός-σύντροφός σας, που προσπαθούσε να γεννήσει το αγγελούδι σας από το πρωί στις 7.00.

11. Μην παραπονεθείτε για τίποτε καλύτερα

12. Μην φωνάξετε «Θεέ μου!!!!» τη στιγμή που γεννιέται το μωρό.
Απλά χαμογελάστε!

13. Και τέλος, απλά μην προσπαθήσετε να βρείτε κάτι για να την παρομοιάσετε. Π.χ. «Το κεφάλι σου έγινε σαν καρπούζι, καθώς έσπρωχνες!», και άλλα τέτοια άστοχα σχόλια. Απλά, πείτε της πόσο την αγαπάτε και δείξτε της την ευγνωμοσύνη σας για το ωραιότερο δώρο που σας χάρισε. Το γιο ή την κόρη σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved