«Η Δώρα και το δώρο της»: το βιβλίο για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού (bullying)

Το βιβλίο με τίτλο «Η Δώρα και το δώρο της» της κ. Αλεξίας Κουκκουλλή, Δικηγόρου, Διαιτητού και Εκπαιδεύτριας Διαμεσολαβητών, με θέμα την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού, όρου ευρύτερα γνωστού ως bullying, μέσω της σχολικής διαμεσολάβησης, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) σε εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του.

«Η Δώρα και το δώρο της»: το βιβλίο για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού (bullying)

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη έκδοση του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.) στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., του Ε.Β.Ε.Α. και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, «Στόχος της αποψινής εκδήλωσης είναι να εγκαινιάσει μια νέα φιλόδοξη σειρά δράσεων που ξεκινά στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. σε συνεργασία με την Εκκλησίας της Ελλάδος. Πρόκειται για δράσεις που έχουν στόχο την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού, μέσα από την αξιοποίηση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών», ενώ τόνισε πως «Η Δώρα και το δώρο της ξεκινούν το ταξίδι τους από εδώ, με σκοπό να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, να βοηθήσουν να προστατέψουν τον εαυτό τους, τους φίλους τους, το σχολείο τους».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σε μήνυμά του που ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, υπογράμμισε πως «Ορθώς αντελήφθη η συγγραφεύς ότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας και πως η στάση την οποία διαμορφώνουμε κατά τα σχολικά μας χρόνια, μας ακολουθεί σε πλείστες τόσες εκφάνσεις της κατοπινής ζωής μας».
«Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ενδοσχολική βία μπορεί να αποφευχθεί με την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των μαθητών, με την εθελοντική προσφορά για εκπαίδευση, πάντοτε όμως με γνώμονα το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια κάθε παιδιού» είπε η Σταυρούλα Μοσχίδου, Δικηγόρος και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών. Σημείωσε επίσης ότι «Η Δώρα και το δώρο της δεν διδάσκει τη σχολική διαμεσολάβηση με κανόνες και στερεότυπες αντιδράσεις ή ενέργειες καθώς με ιδιαίτερες πτυχές και συμβολισμούς στοχεύει στην αφύπνιση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.»

«Στόχος της Δώρας, της σχολικής διαμεσολαβήτριας που συστήνεται για πρώτη φορά μέσω αυτού του βιβλίου, είναι να αποτελέσει την πρέσβειρα της σχολικής διαμεσολάβησης και να καταστήσει οικείο το θεσμό σε παιδιά, νέους, γονείς, δασκάλους, στο σχολείο και την οικογένεια. Να εμφυσήσει την κουλτούρα του διαλόγου, της επικοινωνίας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανόησης στις νεαρές ηλικίες και να εδραιώσει αξίες που θα μεταμορφώσουν ολόκληρη την κοινωνία μας.», όπως υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία της η κ. Αλεξία Κουκκουλλή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, , η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, η υφυπουργός Οικονομίας, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, από την Κύπρο, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Μάκης Βορίδης και κ. Άννα Ασημακοπούλου και σεβαστοί εκπρόσωποι της Ιεραρχίας, όπως οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλίας κ. Αμβρόσιος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και πλήθος κληρικών.

Η Δώρα, η πρώτη σχολική διαμεσολαβήτρια, μέσα στην πρώτη κιόλας εβδομάδα του ταξιδιού της έχει ήδη κατακτήσει ένα σημαντικό κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα οποία θα ενημερώνει τους φίλους της, μικρούς και μεγάλους, παιδιά γονείς και εκπαιδευτικούς για τις δράσεις της αλλά και για τις μεθόδους αντιμετώπισης του Bullying.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την διαδραστική της ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.mydora.gr, να βρείτε τη σελίδα της «Η Δώρα μου» στο Facebook και να την ακολουθήσετε στο twitter @mydora_gr.

http://www.mydora.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved