«Μίλα τώρα! Σταμάτα το Βullying»-Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι για το σχολικό εκφοβισμό (βίντεο)

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Ενδοσχολικής Βίας, ή όπως έχει καθιερωθεί,  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Bullying.

«Μίλα τώρα! Σταμάτα το Βullying»-Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι για το σχολικό εκφοβισμό (βίντεο)

Yπό το συντονισμό του YouSmile, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκτός από μία σειρά δράσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (Bullying), έφτιαξαν από κοινού και βίντεο με τίτλο «Μίλα Τώρα! Σταμάτα το Bullying», που πρέπει όλοι μας να δούμε και να κοινοποιήσουμε.

«Τα παιδιά πρέπει να μιλούν και να αντιδρούν σε κάθε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (bullying) που βλέπουν», ανάφερε ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του παιδιού» Στέφανος Αλεβίζος στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η οργάνωση με αφορμή τη σχολική ημέρα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό. «Το μήνυμα που περνάμε είναι πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι. Βασικός παράγοντας για να ξεπεράσει ή να μην ανέχεται ένα παιδί το bullying είναι η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής του και η επικοινωνία με το περιβάλλον του. Από την άλλη, όλη η σχολική κοινότητα πρέπει να συμμετέχει και να μιλάει για τυχόν άσχημες συμπεριφορές απέναντι σε μαθητές και να μην αγνοεί τέτοια κρούσματα», υπογράμμισε ο κ. Αλεβίζος.

Το 2015 πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 41.635 μαθητές, 16.074 γονείς και 3.043 εκπαιδευτικούς σε 1.025 επισκέψεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας.

Σε ποσοστό 56% η θεματική αποτελούσε την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, κατόπιν αιτήματος των σχολείων, εξήγησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος. Πρόσθεσε μάλιστα πως η γραμμή 10-56 δέχτηκε 632 κλήσεις το 2015 μόνο για θέματα εκφοβισμού.

Ολες οι ενέργειες θα αναρτώνται στο www.milatora.gr και θα προβάλλονται από τα Social Media του YouSmile Facebook, Youtube, Instagram, Twitter

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved