7χρονος έπαιζε με τους φίλους του και ανακάλυψε έναν απίστευτο... θησαυρό!

Ένας 7χρονος Ισραηλινός, παίζοντας με βότσαλα και χώματα, ανακάλυψε κατά τύχη ένα αγαλματίδιο ηλικίας 3.400 ετών κοντά στην κοιλάδα του Ιορδάνη.

7χρονος έπαιζε με τους φίλους του και ανακάλυψε έναν απίστευτο... θησαυρό!

Ο Όρι Γκρίνχουτ και οι συνομήλικοι φίλοι του, σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία του Ισραήλ, συνοδευόμενοι από έναν ενήλικο, είχαν πάει εκδρομή και προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν σε έναν λοφίσκο όταν ο μικρός έπιασε κάτι που νόμιζε ότι ήταν πέτρα αλλά έμοιαζε με ανθρώπινη φιγούρα.

figurine1

"Έβγαλε τα χώματα από την «πέτρα» και ανακάλυψε ένα πήλινο ειδώλιο", ανέφεραν οι αρχαιολόγοι. Ο μικρός έδειξε με περηφάνια το εύρημά του: το ειδώλιο εικονίζει μια γυμνή γυναίκα, πιθανόν με πλεγμένα τα μαλλιά, με έντονες καμπύλες και με τα χέρια να ακουμπούν στους γοφούς, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αρχαιολογική υπηρεσία.

figurine2

"Πρόκειται για χαρακτηριστικό αγαλματίδιο του πολιτισμού των Χαναναίων κατά των 15ο-13ο αιώνα πριν από την εποχή μας", είπε ο καθηγητής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Αμιχάι Μάζαρ. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα ειδώλια αυτά αναπαριστούν πραγματικές γυναίκες που έζησαν εκείνη την εποχή, άλλοι όμως θεωρούν ότι είναι απεικόνιση της θεάς Αστάρτης, πρόσθεσε.

"Το ειδώλιο ανήκε αναμφίβολα σε κάποιον κάτοικο της πόλης Ρεχόβ που τότε ήταν υπό τη διακυβέρνηση των φαραώ της Αιγύπτου", εξήγησε ο Μάζαρ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved