Είναι φυσιολογικό ένα παιδί να χαρίζει όλα του τα παιχνίδια;

Τα παιδιά συνήθως μόνο ζητάνε. Συνήθως την προσοχή μας αλλά και πολλά, πολλά παιχνίδια που δύσκολα τα αποχωρίζονται κι ακόμα πιο δύσκολα τα χαρίζουν.

Είναι φυσιολογικό ένα παιδί να χαρίζει όλα του τα παιχνίδια;

Υπάρχουν όμως και ορισμένα παιδιά που όχι μόνο δεν ζητούν αλλά χαρίζουν τα πράγματά τους. Αυτή δε είναι πάντα μία ...αθώα χειρονομία, καθώς σύμφωνα με ψυχολόγους μπορεί να σημαίνει ότι μέσα τους νιώθουν έντονα την ανάγκη για αποδοχή και προσπαθούν να την «εξαγοράσουν» με δώρα.

Είναι πολύ πιθανό το παιδί να μην έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και με το να χαρίζει παιχνίδια να πιστεύει ότι μπορεί να έχει φίλους και να γίνει αποδεκτό.

Προσπαθήστε λοιπόν να του ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση του επιβραβεύοντας τις προσπάθειές του στο διάβασμα, στα σπορ και βοηθήστε το να αγαπήσει τον εαυτό του και την αυτονομία του.

Επίσης, θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι αν δεν παίρνει δώρα στα άλλα παιδιά, θα καταλάβει ποιος το αγαπάει αληθινά. Αυτό, ακόμα κι αν είναι οδυνηρό, θα πρέπει να το αποδεχθεί και να μάθει να το αντιμετωπίζει ακόμα κι αν έχει ψυχικό κόστος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved