Ο ρόλος της εμπιστοσύνης και της συναισθηματικής ασφάλειας στη σχέση μας

Ποιος είναι αυτός που δεν ζητάει την ασφάλεια στη σχέση του; Ποιος είναι αυτός που δεν ζητάει την εμπιστοσύνη;

Ο ρόλος της εμπιστοσύνης και της συναισθηματικής ασφάλειας στη σχέση μας

Μάλιστα, όσον αφορά εμάς τις γυναίκες, έχει γίνει στερεότυπο θα λέγαμε και το ακούμε και από ανδρικά στόματα πως μία γυναίκα θέλει να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά!

H εμπιστοσύνη και η συναισθηματική ασφάλεια παίζουν λοιπόν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της κατεύθυνσης μιας ερωτικής σχέσης καθώς, χωρίς την ύπαρξη της η σχέση θα τελειώσει πριν καν αρχίσει. Οι υγιείς διαπροσωπικές επαφές αναζητούν και προσπαθούν για την κατάκτηση της συναισθηματικής ασφάλειας.

Παρόλο που υπάρχει η πεποίθηση ότι αν δεν κάνεις τίποτα κακό, δεν έχεις να φοβηθείς και τίποτα, αυτό δεν ισχύει πάντα για τις ερωτικές σχέσεις καθώς το ζευγάρι δίνει διαφορετικές ερμηνείες στο αίσθημα της συναισθηματικής εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Διαφορετικοί άνθρωποι δίνουν διαφορετικό ορισμό στο τι σημαίνει γι’ αυτούς αυτό το αίσθημα επομένως είναι απαραίτητο το ζευγάρι να συμφωνεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι σύντροφοι που ενδιαφέρονται να προάγουν και να διατηρήσουν καθώς και να καλλιεργήσουν μια τέτοιου είδους ασφάλεια στη σχέση τους πρέπει να δώσουν έμφαση σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς:

1. Στην επικοινωνία
1. Στον σεβασμό
2. Στην υποστήριξη.
3. Στην κατανόηση

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή
Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved