Όταν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν ή προσποιούνται

Όταν είσαι μαμά και έχεις φθάσει 28 χρονών, οι προτεραιότητες σου αλλάζουν. Η ίδια σου η ζωή έχει αλλάξει ριζικά.

Όταν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν ή προσποιούνται

Γράφει η Ελευθερία Παπαδάκη

Πρώτη προτεραιότητα για σένα είναι το παιδί σου και μετά όλα τα υπόλοιπα. Δεν είσαι πλέον χωρίς ευθύνες, ούτε μπορείς να ακολουθείς τον καθένα σε ότι αυτός θέλει.

Αυτή τη διαπίστωση έκανα το περασμένο σαββατοκύριακο, ανθρώπους που νόμιζα πως τους ήξερα για χρόνια ολόκληρα ξαφνικά διαπιστώνεις πως δεν έχεις κανένα κοινό σημείο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σε καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δε σε καταλαβαίνουν, προσποιούμενοι πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Για να τους ακολουθήσεις πρέπει εσύ η ίδια να αλλάξεις το πρόγραμμα σου, χωρίς να το αλλάξουν αυτοί.

Για μένα αυτοί οι άνθρωποι δεν χωράνε στην ζωή μου, αυτοί που βλέπουν το παιδί μου ως εμπόδιο να τους ακολουθήσω στα καπρίτσια τους. Με συγχωρείτε αλλά είμαι μαμά και δεν μπορώ να βγω στις 11 ούτε στις 12. Εάν ήμουν 20 ή 21 χωρίς ευθύνες και σκοτούρες θα το έκανα, τώρα όμως έχω.

Εφόσον δεν μπορείτε να με καταλάβετε, δεν μπορείτε να υπάρχετε στη ζωή μου. Εφόσον υπερτερεί το εγώ σας και το άτομο σας, μείνετε με αυτό.

Είναι απλά τα πράγματα, όταν γύρω μας υπάρχουν τόσα προβλήματα δεν χρειάζεται να στενοχωριόμαστε για κανέναν. Οι άνθρωποι που θέλουν να είναι πραγματικά δίπλα σου βρίσκουν έστω και μια ώρα την ημέρα για να είναι.Οι υπόλοιποι μένουν με τον εγωκεντρισμό τους και εσύ με την απορία γιατί έχουν αλλάξει έτσι.

Το θέμα είναι να κρατάς δίπλα σου ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν, και να μη στενοχωριέσαι για τίποτα που λύνεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved