Αγορίστικα ονόματα εμπνευσμένα από ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου

Ψάχνετε να βρείτε όνομα για το μικρό σας αγγελούδι καθώς δεν θέλετε να δώσετε το όνομα του πατέρα σας ή του πεθερού σας; Αν ναι τότε τα παρακάτω ονόματα ίσως σας βοηθήσουν να επιλέξετε κάποιο.

Αγορίστικα ονόματα εμπνευσμένα από ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου

Όμορφα, αγορίστικα ονόματα εμπνευσμένα από τον ελληνικό κινηματογράφο. 5 ονόματα ηθοποιών που χάραξαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο.

Δημήτρης:
Ο Δημήτρης Χορν, γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1921 και έκανε το ντεμπούτο του το 1940 στην οπερέτα του Στράους "Η Νυχτερίδα". Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο "Θέατρο Ρεξ" της Μαρίκας Κοτοπούλη σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τελικά, πέθανε στις 16 Ιανουαρίου 1998.

Μάνος:
Ο Μάνος Κατράκης, ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Στο θέατρο συνεργάστηκε με ιερά τέρατα όπως ο Μυράτ και η Κοτοπούλη κερδίζοντας τον θαυμασμό και των πιο απαιτητικών κριτικών, ενώ μέσω του κινηματογράφου έγινε γνωστός και αγαπητός σε όλους τους Έλληνες. Επιβλητική φυσιογνωμία, ψηλός, ευθυτενής, με χαρακτηριστική ηχηρή φωνή και έναν αέρα αριστοκρατικότητας, υποδυόταν συνήθως χαρακτήρες στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας (βασιλείς, γαιοκτήμονες-τσιφλικάδες, εφοπλιστές, βιομηχάνους, πολιτικούς κλπ).

Αλέκος:
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928. Ήταν Έλληνας ηθοποιός, που διακρίθηκε στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη. Ανάμεσα στις συζύγους του ήταν η Αλίκη Γεωργούλη, ενώ ο ίδιος από νωρίς καθιερώθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ. Με τη νεορεαλιστική ταινία Συνοικία το όνειρο (1961) κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σπύρος:
Ο Σπύρος Φωκάς είναι Έλληνας ηθοποιός με καριέρα στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου το 1937. Έπαιξε σε πολλές ξένες ταινίες.Το πραγματικό του όνομα είναι Ανδρουτσόπουλος Σπύρος.

Πέτρος:
Ο Πέτρος Φυσσούν, γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954 και υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

image via photography by asiya

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved