Περιτομή-Φίμωση; Πρέπει να γίνεται στα μικρά αγόρια ή όχι;

Μερικοί γονείς μπορεί να σκέφτονται να κάνουν περιτομή στο αγοράκι τους, θεωρώντας ότι αυτό είναι πιο υγιεινό και μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου των γεννητικών οργάνων.

Περιτομή-Φίμωση; Πρέπει να γίνεται στα μικρά αγόρια ή όχι;

Σύμφωνα όμως με τη μαία Λόις Γουάτις, η περιτομή των αγοριών μωρών δεν ενδείκνυται από τους περισσότερους επαγγελματίες υγείας λόγω των κινδύνων της αιμορραγίας, της λοίμωξης και του περιττού πόνου που βιώνουν τα μωρά.

«Ο πιο συνηθισμένος λόγος που μου λένε οι γονείς, ότι επιθυμούν να κάνουν την περιτομή στο αγοράκι τους, είναι για να μοιάζει το πέος τους όπως του μπαμπά που έχει κάνει και ο ίδιος περιτομή στην παιδική του ηλικία. Ωστόσο, από την οπτική γωνία ενός παιδιού, όλα τα ενήλικα ανδρικά γεννητικά όργανα μοιάζουν διαφορετικά από το δικό τους. Η παρουσία της ηβικής τρίχας είναι μια πολύ προφανής διαφορά, την οποία τα παιδιά δέχονται εύκολα!», αναφέρει η μαία σε πρόσφατο άρθρο της για το θέμα της περιτομής και συνεχίζει.

«Η γυναικεία περιτομή θεωρείται ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων και το ίδιο θα έπρεπε να θεωρείτο και η περιτομή των αγοριών μωρών. Τα αγοράκια βιώνουν βασανιστικό πόνο κατά τη διάρκεια της περιτομής και για εβδομάδες αργότερα, μπορεί να δείξουν αλλαγές στη συμπεριφορά τους, όπως συχνό κλάμα, αποφυγή σωματικής επαφής, μειωμένη κατανάλωση τροφής και διαταραχές ύπνου. Οι τοπικές αναισθητικές κρέμες δεν παρέχουν επαρκή αναισθησία για τη διαδικασία της αφαίρεσης και ενέχει σημαντικό κίνδυνο για βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved