Πώς να κρατάτε απασχολημένο το παιδί σας σε ένα εστιατόριο

Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς. Θέλουν να βγουν έξω για φαγητό, όμως το παιδί τους αρχίζει να βαριέται, ιδιαίτερα μέχρι να έρθει το πιάτο του. Το καλύτερο είναι να βρείτε τρόπους να το απασχολείτε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πώς να κρατάτε απασχολημένο το παιδί σας σε ένα εστιατόριο

1. Να επιλέγετε ένα εστιατόριο που να κάνει για οικογένειες. Βρείτε ένα μέρος με πολλά παιδιά μέσα και το παιδί σας θα αισθανθεί άνετα. Ο κόσμος που τρώει σε αυτά τα εστιατόρια είναι και συνηθισμένος στο θόρυβο που μπορεί να κάνουν τα παιδιά. Εάν δεν μπορείτε τότε καλύτερα να πάρετε μια μπέιμπισιτερ.

2. Ακόμη και αν δεν θέλετε το παιδί σας να τρώει κάτι από fast food μέχρι να μεγαλώσει αρκετά, ίσως το να τρώει σε τέτοιου είδους μέρη το βρει πιο διασκεδαστικό. Δεν είναι πάντα το πιο υγιές φαγητό, αλλά από τη στιγμή που δεν γίνεται συχνά δεν πειράζει να το επιλέξετε.

3. Ζητήστε να σας φέρουν συντομότερα το φαγητό του παιδιού σας από το δικό σας. Έτσι δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ.

4.Πολλά εστιατόρια έχουν χώρους για παιδιά. Χώρους όπου υπάρχουν παιχνίδια για να απασχολούνται τα παιδιά σας μέχρι να έρθει το φαγητό. Μπορείτε να μάθετε ποια είναι αυτά τα εστιατόρια και να δοκιμάσετε να δείτε εάν το φαγητό τους σας βολεύει.

5. Πάρτε το παιδί σας, για να κάνετε μαζί του μια βόλτα εάν δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα παιδιά σας να έχουν πολλή ενέργεια. Κάντε μια βόλτα στο χώρο αναμονής ή έξω από το εστιατόριο αν ο καιρός είναι καλός.

6. Φτιάξτε μια σακούλα με παιχνίδια για να παίζουν ενώ περιμένουν. Πάρτε μαρκαδόρους και βιβλία για ζωγραφιές ή άλλα μικρά παιχνίδια που μπαίνουν στο αυτοκίνητό σας. Παιχνίδια που έχουν πίνακες για να γράφουν είναι πολύ βολικά. Πρέπει να βρείτε κάτι που θα αρέσει στο παιδί σας, αλλά και θα είναι εύκολο για να το κουβαλήσετε.

7. Κάντε χρήση του χρόνου για να τους μάθετε κάτι. Υπάρχουν φακελάκια ζάχαρης στο τραπέζι με διαφορετικά χρώματα; Μάθετε τους τα χρώματα. Ή βάλτε τα να μετρήσουν τα πράγματα που υπάρχουν στο τραπέζι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved