Δέκα ονόματα για το μωρό σας εμπνευσμένα από το καλοκαίρι!

Αν είστε γονιός που λατρεύει το καλοκαίρι, την άμμο, τη θάλασσα και τον ήλιο, τότε σίγουρα θα πρέπει να δώσετε στο μικρό σας ένα όμορφο καλοκαιρινό όνομα.

Δέκα ονόματα για το μωρό σας εμπνευσμένα από το καλοκαίρι!

Όπως θα δείτε παρακάτω τα καλοκαιρινά ονόματα που θα σας προτείνουμε είναι όμορφα, πρωτότυπα και κάθε φορά που θα το προφέρετε θα σας θυμίζει κάτι από καλοκαίρι. Δείτε παρακάτω τη λίστα που φτιάξαμε εδώ στο Mothersblog, με πέντε αγορίστικα και πέντε κοριτσίστικα καλοκαιρινά ονόματα, αποκλειστικά για όλους όσους θέλουν τα πάντα γύρω τους, να θυμίζουν καλοκαίρι!

Πέντε καλοκαιρινά κοριτσίστικα ονόματα

1. Ηλιάνα
Ένα όνομα που παραπέμπει στον ηλιόλουστο ελληνικό ήλιο. Μάλιστα το όνομα «Ηλιάνα» γιορτάζει τον Ιούλιο. Τι πιο όμορφο λοιπόν από μια καλοκαιρινή γιορτή στην παραλία, δίπλα στο κύμα;

2. Κοραλία
Σίγουρα το Κοραλία είναι ένα καλοκαιρινό όνομα καθώς προέρχεται από το κοράλλι. Ταιριάζει σε κορίτσια με ρόδινα μάγουλα όπως ακριβώς είναι και το χρώμα του κοραλλιού.

3. Θαλασσινή
Και όμως υπάρχει αυτό το όνομα και προέρχεται από τον Όσιο Θαλάσσιο που γιορτάζει στις 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα όνομα που κάθε φορά που θα το προφέρετε σίγουρα θα σας φέρνει στο νου τη θαλασσινή αύρα!

4. Άριελ
Σπάνιο όνομα για τα ελληνικά δεδομένα αλλά αρκετά καλοκαιρινό. Σίγουρα η μικρή σας αν επιλέξετε αυτό το όνομα, όταν φτάσει στην ηλικία των 4-5 ετών θα σας ευγνωμονεί που της δώσατε το όνομα της αγαπημένης της γοργόνας.

5. Ελευθερία
Τελευταίο αφήσαμε και το πιο «ελεύθερο», αυτό που συμβολίζει την ελευθερία, την ξεγνοιασιά και τη χαλάρωση που έχεις στις καλοκαιρινές διακοπές. «Ελευθερία»

Πέντε καλοκαιρινά αγορίστικα ονόματα

1. Ηλίας
Όπως και με την Ηλιάνα είναι το πρώτο αγορίστικο όνομα που θυμίζει τον ήλιο. Και ο ήλιος ισούται με το καλοκαίρι.

2. Ποσειδώνας
Ένα όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ποσειδώνας ήταν ο Θεός της θάλασσας.

3. Αιγέας
Όποιος ακούσει αυτό το όνομα, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι το Αιγαίο Πέλαγος. Από εκεί άλλωστε προέρχεται. Για την ιστορία, Αιγέας ονομαζόταν ο ένατος κατά σειρά βασιλιάς της αρχαίας Αθήνας. Βούτηξε από το Σούνιο στα νερά της θάλασσας όταν είδε το καράβι του γιου του Θησέα, να επιστρέφει με μαύρα πανιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που το πέλαγος ονομάστηκε Αιγαίο!

4. Αυγουστής
Ένα όνομα που παραπέμπει στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού Αύγουστο και φυσικά στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

5. Τριαντάφυλλος
Μπορεί αρχικά αυτό το όνομα να σας θυμίζει μόνο λουλούδι αλλά αναρωτηθείτε. Πότε ανθίζουν οι τριανταφυλλιές; Μα τους καλοκαιρινούς μήνες φυσικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved