Το παιδί σας τσακώθηκε με τον καλύτερο του φίλο, πώς να το αντιμετωπίσετε;

Κάποια στιγμή στη ζωή του παιδιού σας θα συμβεί και αυτό και καλό είναι να είστε προετοιμασμένες.

Το παιδί σας τσακώθηκε με τον καλύτερο του φίλο, πώς να το αντιμετωπίσετε;

Ειδικότερα στις πιο μικρές ηλικίες μοιάζει σαν το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο και είναι μια από τις καταστάσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να το αποφύγετε, γι' αυτό πρέπει να τα βοηθήσετε να το ξεπεράσουν.

Θα πρέπει να τα αφήσετε να στενοχωρηθούν όσο χρειάζεται. Μπορεί μάλιστα να περάσουν από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσουν στο σημείο να το ξεπεράσουν.

Κατ' αρχήν πρέπει να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και να δούμε ποιος φταίει για την κατάληξη. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος εάν έφταιγαν αυτά για τον καβγά. Αν πρόκειται για το αντίθετο, τότε και πάλι θα πρέπει να τους μιλήσουμε, αλλά να τους ξεκαθαρίσουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ξανασυμβεί και πως αν μια φιλία αξίζει τότε θα κρατήσει.

Αφού δείτε ότι έχουν πια ξεσπάσει και βρίσκονται σε πιο ήρεμη κατάσταση τότε μιλήστε τους και για τις δικές σας παιδικές ανάλογες περιπτώσεις. Δώστε του επίσης νέες ευκαιρίες για φιλίες για να αισθανθούν αισιόδοξα ότι τίποτε δεν τελείωσε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved