«Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να κάνει φίλους;»

Η κοινωνικοποίηση των παιδιών είναι στα χέρια των γονιών τους. Τα παιδιά ειδικά όταν είναι και μοναχοπαίδια δυσκολεύονται να κάνουν φιλίες αν και πάρα πολύ θα ήθελαν να παίξουν με άλλα παιδιά εν αντιθέσει με τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερα αδέρφια.

«Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να κάνει φίλους;»

Σαν γονείς υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή τους από νωρίς. Αρχικά θα πρέπει να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία συναναστροφής με άλλα παιδιά εκτός και εντός σπιτιού. Καλό θα είναι επίσης να γράψετε το παιδί σας σε έναν παιδικό σταθμό μιας και αυτό θα τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν ταχύτερα.

Όταν το δείτε ότι κάνει προσπάθεια για να γνωρίσει κάποιο άλλο παιδάκι μη διστάζετε να το επιβραβεύετε για αυτή του την προσπάθεια, μιας και θα του δώσει ώθηση για να συνεχίσει. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και όταν συμπεριφέρονται όμορφα απέναντι στα ξένα παιδιά σε αντίθεση με την κακή συμπεριφορά που θα πρέπει να επιπλήττετε.

Βασικό είναι να μάθετε από νωρίς στο μικρό σας να λέει τις πιο σημαντικές λέξεις «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» τονίζοντάς τους ότι για να γίνουν αποδεκτοί από τους άλλους θα πρέπει να είναι ευγενείς.

Μη διστάζετε να τα γεμίζετε με αυτοπεποίθηση αυτό είναι και το κλειδί στο να κάνουν νέους φίλους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved