Το παιδί μου βλέπει εφιάλτες, τι να κάνω;

Ξυπνάει μέσα στη νύχτα τρομαγμένο και ψάχνετε να βρείτε τρόπο να το ηρεμήσετε.

Το παιδί μου βλέπει εφιάλτες, τι να κάνω;

Φυσικά η λύση δεν είναι να μην ξανακοιμηθεί μόνο του, αλλά να το ηρεμήσετε και να μάθετε για ποιο λόγο τρομάζει. Δεν πρέπει πάνω απ' όλα να ανησυχείτε, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, ιδιαίτερα στα παιδιά. Μάλιστα λέγεται ότι το 50% θα περάσει ένα διάστημα που θα βλέπει τέτοιου είδους όνειρα.

Σκεφτείτε την πιθανότητα μιας «κουβέρτας ασφαλείας». Για ένα διάστημα δεν θα πείραζε να κρατάει μια μαλακιά μικρή κουβερτούλα. Θα το κάνει να αισθάνεται ασφάλεια, όμως μην το παρακάνετε.

Μιλήστε του για τον τρόπο αντιμετώπισης:

Δώστε του το αγαπημένο του κουκλάκι για να του κρατάει συντροφιά. Φιλήστε το κουκλάκι αρκετές φορές μέχρι το παιδί σας να αισθανθεί ασφαλές, ότι έχετε μεταφέρει όλα τα φιλιά σας σε αυτό και βάλτε το για ύπνο.

Προσπαθήστε να μετατρέψετε τις κακές σκέψεις του σε καλές. Πείτε του ευχάριστες ιστορίες πριν κοιμηθεί έτσι ώστε να πέσει για ύπνο με χαμόγελο.

Μάθετε τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον εφιάλτη και... καταπολεμήστε την ιστορία τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι πραγματικά. Αν δεν θέλει να σας πει, ζητήστε του να ζωγραφίσει αυτό που βλέπει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved