Έχετε αγοράκι; Τα 5 πράγματα που όλοι πιστεύουν για τα αγόρια και δεν ισχύουν!

Από τη στιγμή που συνειδητοποιείτε ότι είστε έγκυος μέχρι και την ώρα που μαθαίνετε το φύλο του μωρού σας, κάνετε χιλιάδες σκέψεις για το αν θα είναι αγοράκι η κοριτσάκι. Ασφαλώς μπροστά στο θαύμα της μητρότητας, το φύλο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο κόσμος των αγοριών είναι διαφορετικός από τον κόσμο των κοριτσιών! Η μήπως όχι;

Έχετε αγοράκι; Τα 5 πράγματα που όλοι πιστεύουν για τα αγόρια και δεν ισχύουν!

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τα αγόρια και την ανατροφή τους που όμως αν είστε αγορομάνα θα δείτε και εσείς ότι καταρρίπτονται!

1. Τα αγόρια είναι πιο «εύκολα» στην ανατροφή τους από ότι τα κορίτσια
Ένας μύθος που αν είστε μαμά μικρού αγοριού θα ξέρετε από τη πείρα σας ότι δεν ισχύει. Το φύλο είναι αδύνατον να καθορίσει αν ένα παιδία είναι «εύκολο» ή «δύκολο». Κάθε παιδί είναι διαφορετικό όπως και οι γονείς του.

2. Τα αγόρια μεγαλώνουν και «φεύγουν»
Αρκετοί πιστεύουν ότι μόλις τα αγόρια ανεξαρτητοποιηθούν και ξεκινήσουν τα δική τους ζωή, τραβάνε το δικό τους δρόμο και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους! Μην αγχώνεστε! Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Η σχέση ενός παιδιού με τη μητέρα είναι πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Όσα χρόνια και αν περάσουν το παιδί σας θα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του για εσάς!

3. Τα κοριτσάκια είναι πιο χαριτωμένα
Τα φουστάνια και τα τσιμπιδάκια πολλές φορές είναι παραπλανητικά και μας κάνουν να νομίζουμε ότι τα κοριτσάκια είναι πιο χαριτωμένα από τα αγόρια. Η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια έχουν και αυτά τη δική τους χάρη αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί στα νάζια ενός μικρού αγοριού;

4. Όλα τα αγόρια πρέπει να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα
Η γυμναστική είναι αδιαμφισβήτητα ευεργετική για όλους πόσο μάλλον για τα παιδιά! Δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να ασχοληθεί με αυτήν αποκλειστικά επειδή είναι αγόρι, ούτε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα με την μουσική ενασχόληση.

5. Τα αγόρια πρέπει να είναι «σκληρά»
Ακόμα ένας μύθος είναι ότι τα αγόρια πρέπει να σκληραγωγούνται από μικρή ηλικία γιατί έτσι θα γίνουν πιο «σωστοί» άντρες. Αυτό είναι ένα κατάλοιπο παλιών πεποιθήσεων που ασφαλώς δεν ευσταθεί. Το να είναι ευαίσθητο ένα παιδί δεν είναι κακό, δε σημαίνει όμως ότι είναι και αναγκαίο! Προτρέψτε το παιδί σας να αφεθεί ελεύθερο και σίγουρα θα ο χαρακτήρας του θα λάμψει!

Η μητρότητα είναι μία μοναδική εμπειρία που θα σας διδάξει πολλά πράγματα! Μην ξεχνάτε ότι είτε το παιδί σας είναι αγόρι είτε κορίτσι, είναι μοναδικό και έχει τους δικούς του νόμους και αλήθειες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved