Αγόρια - Κορίτσια: Ποιος δυσκολεύεται περισσότερο στην Α' δημοτικού;

Πάντα από τα χρόνια της γιαγιάς μας ξέραμε πως τα κορίτσια ωριμάζουν γρηγορότερα από τα αγόρια. Αυτό απέδειξαν και οι επιστήμονες μέσα από έρευνά τους. Ότι ο εγκέφαλος των αγοριών διαφέρει από τον εγκέφαλο του κοριτσιού ως προς τη δομή και τα τμήματα που το κάθε φύλο χρησιμοποιεί περισσότερο, με αποτέλεσμα οι βιολογικές διαφορές να επηρεάζουν την ικανότητα της μάθησης.

Αγόρια - Κορίτσια: Ποιος δυσκολεύεται περισσότερο στην Α' δημοτικού;

Διάφορες έρευνες απέδειξαν ότι όσον αφορά την μάθηση, τα αγόρια χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διαβάσουν και να μάθουν πράγματα ειδικά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού εν αντίθεση με τα κορίτσια, για αυτό τον λόγο θέλουν περισσότερη βοήθεια από τους γονείς τους.

Επίσης τα αγόρια δεν κάθονται ήσυχα στο θρανίο τους, λόγω υπέρ κινητικότητας ενώ τα κορίτσια μένουν ακίνητα και προσέχουν στο μάθημα. Για αυτό τον λόγο καλύτεροι μαθητές τείνουν να είναι τα κορίτσια βάση τεκμηριωμένης μελέτης, στις πρώτες τάξης του δημοτικού.

Οπότε μανούλες που έχετε αγόρια πρωτάκια, στηρίξτε τα, ενθαρρύνετέ τα και καθοδηγήστε τα σωστά ώστε να χτίσουν γερές βάσεις για την συνέχεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved