Το παιδί μου βλέπει εφιάλτες. Τι να κάνω;

Είναι συχνό φαινόμενο τα νήπια να αντιμετωπίζουν προβλήματα με εφιάλτες και συχνά να ξυπνούν τρομαγμένα λόγω αυτού που είδαν στον ύπνο τους. Πώς μπορείτε αλήθεια εσείς να ηρεμήσετε το παιδί σας; Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές...

Το παιδί μου βλέπει εφιάλτες. Τι να κάνω;

Όταν ξυπνήσει όπως περιγράφουμε παραπάνω, θα πρέπει να αφήσετε ό,τι και αν κάνετε και να ασχοληθείτε με το παιδί. Αφήστε το να σας πει τι είδε, ακούστε το προσεχτικά και συμμετέχετε στην αγωνία του. Ηρεμήστε το με μια τρυφερή αγκαλιά, φιλιά και χάδια και εξηγήστε του πως όλα αυτά δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα και πως κανείς δεν μπορεί να το πειράξει.

Μην χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της μέρας εκφράσεις τύπου 'θα έρθει ο μπαμπούλας' για να τρομοκρατήσετε το παιδί ώστε να κάνει αυτό που του ζητάτε. Αν βλέπει εφιάλτες θα χειροτερέψει η κατάσταση.

Αν οι εφιάλτες του επαναλαμβάνονται συχνά, φροντίστε να είστε για πολλή ώρα μαζί του μέσα στο δωμάτιό του πριν κοιμηθεί για να το καθησυχάσετε. Ένα βιβλίο ή ένα παραμύθι, είναι ιδανικό για να κοιμηθεί το μωρό σας.

Αφήστε το λίγη ώρα να κοιμηθεί κοντά σας αλλά πηγαίνετέ το στο δωμάτιό του ώστε όταν ξυπνήσει να καταλάβει πως ο λόγος που δεν είδε –ενδεχομένως- εκείνο το βράδυ εφιάλτες, δεν ήταν το ότι δεν ήταν στο δωμάτιό του, ούτε ότι εσείς καταφέρατε να διώξετε μακριά αυτούς τους... κακούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved