11 έως 13 Ιουνίου το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Ο σχολικός εκφοβισμός έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε πολλές χώρες και η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν καν ότι το παιδί τους είναι θύτης ή θύμα.

11 έως 13 Ιουνίου το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Με αφορμή το παραπάνω πρόβλημα, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποιεί το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο με γενικό τίτλο «Το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό και διαδικτυακό περιβάλλον. Με το βλέμμα στην Ευρώπη» και προσκαλεί τους γονείς ώστε να μάθουν λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης καθώς αποτελεί ένα μεγάλο και καθημερινό πρόβλημα για πολλά παιδιά.

Το έργο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (EAN) περιλαμβάνει την υλοποίηση των ακόλουθων στόχων: Την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, τη χάραξη μιας κοινής Ευρωπαϊκής στρατηγικής αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, την υλοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της θεσμοθέτησης της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και τη χαρτογράφηση και προώθηση των καλών πρακτικών αντιμετώπισης του φαινομένου.

Διακεκριμένοι Έλληνες και Ευρωπαίοι επιστήμονες θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής θα είναι η Καθηγήτρια κ. Βασιλική Αρτινοπούλου, ενώ επίτιμος πρόεδρος είναι ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Dan Olweus.

Οι θεματικές προσεγγίσεις του συνεδρίου είναι:
-Σχολικός Εκφοβισμός: Ερευνητικές προσεγγίσεις
-Ειδικοί δείκτες θυματοποίησης και σχολικού εκφοβισμού (ενδεικτικά αναφέρονται σεξουαλικός προσανατολισμός, εθνότητα, κατάσταση υγείας)
-Εκφοβισμός στις εφηβικές ή συντροφικές σχέσεις
-Καλές πρακτικές διαχείρισης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού
-Ειδικές μορφές εκφοβισμού: ηλεκτρονικός εκφοβισμός, εκφοβισμός στον αθλητικό χώρο
-Εκφοβισμός ή/και παραβατικότητα: Νομική προσέγγιση

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 11, 12 και 13 Ιουνίου του 2014 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο του ιδρυτικού Συνεδρίου του Δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους διοργάνωσης του συνεδρίου: Αλεβίζος Στέφανος, +30 2107609550 – E-mail: stefanosalevizos@hamogelo.gr και Αυλωνίτη Ιωάννα, +30 2107609550 – E-mail: internationaldept@hamogelo.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved