«Ψυχολογικό Αθηνών» - Το πρωτοποριακό κέντρο βρίσκεται κοντά στα παιδιά και τους γονείς (εικόνα)

Το Ψυχολογικό Αθηνών είναι ένα πρωτοποριακό κέντρο παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών, που γεννήθηκε μέσα από το όραμα μιας ομάδας ανθρώπων με κοινό στόχο την κάλυψη των πολλών και διαφορετικών ψυχολογικών αναγκών των ατόμων.

«Ψυχολογικό Αθηνών» - Το πρωτοποριακό κέντρο βρίσκεται κοντά στα παιδιά και τους γονείς (εικόνα)

Σε ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον, ψυχολόγοι και ψυχίατροι, ειδικευμένοι σε διαφορετικούς κλάδους ή/και ποικίλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις, συνεργάζονται για την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Για πρώτη φορά, ένα δίκτυο επαγγελματιών ψυχικής υγείας προσφέρει, κάτω από την ίδια στέγη, ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά, καθώς και σε γονείς, οικογένειες και ζεύγη.

Η επιστημονική προσέγγιση που εφαρμόζεται στο Ψυχολογικό Αθηνών συνδυάζει θεωρία και τεχνικές από διάφορα ρεύματα τόσο γνωστών ψυχολογικών θεωριών (γνωσιακή, ψυχαναλυτική, προσωποκεντρική, διαλεκτική θεραπεία, συστημική ψυχολογική θεραπεία) όσο και των πλέον πρωτοποριακών που αναπτύσσονται διεθνώς (Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης ACT, Ψυχοδυναμική-Γνωσιακή Θεραπεία PCT).

Στο Ψυχολογικό Αθηνών παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής συμβουλευτικής καθώς και ολοκληρωμένα προγράμματα ψυχολογικών θεραπειών. Η ψυχολογική συμβουλευτική είναι μια παρέμβαση κατά την οποία ορίζεται χρονική διάρκεια επαναλαμβανόμενων συνεδριών και εξαρτάται κυρίως απο το βαθμό στον οποίο το άτομο αισθάνεται ότι χρειάζεται υποστήριξη. Η ψυχολογική θεραπεία είναι μια ανοιχτή και εξελισσόμενη διαδικασία. Η διάρκεια και η συχνότητα της επηρεάζονται από τη φύση της εκάστοτε περίπτωσης αλλά και από την προσωπική δουλειά που κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος με τον εαυτό του.

Πληθώρα βιωματικών σεμιναρίων και εργαστηρίων τύπου 'workshops', καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ψυχικής υγείας και απευθύνονται τόσο σε άτομα και οικογένειες που επιθυμούν να καλλιεργήσουν πρακτικές δεξιότητες ψυχολογίας, αλλά και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που επιθυμούν να διευρύνουν ή/και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους σε έναν ή περισσότερους κλάδους της επιστήμης της Ψυχολογίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σχέση Γονέων-Παιδιού, από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την εφηβεία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω θεραπευτικών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων, όπως βιωματικές ομάδες στήριξης και ενημέρωσης γονέων, ομαδικές θεραπευτικές παρεμβάσεις παιδιών μέσω παιχνιδιού, ομάδες εφήβων, σεμινάρια εκπαίδευσης γονέων και ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες για γονείς με παιδιά που έχουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή διαγνωσμένες αναπτυξιακές δυσκολίες.

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε αφορούν θέματα που σχετίζονται με: Άγχος, Κατάθλιψη, Θυμό, Διαπροσωπικές Σχέσεις, Συναισθήματα/Διάθεση, Αυτοεκτίμηση, Ανησυχία, Στρες/Εργασιακό Στρες, Διατροφικές Διαταραχές, Θέματα Τρίτης Ηλικίας, Πένθος και Απώλεια, αλλά και με Συμβουλευτική/Εκπαίδευση Γονέων, Ανάπτυξη Παιδιών/Εφήβων (Διάγνωση-Αξιολόγηση-Θεραπεία), Δυσλεξία, Διαταραχή́ Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ), Αυτισμό, Σύνδρομο Asperger, Σχολείο και Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying), Εφηβεία και Γονεϊκή Σχέση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε παρακάτω:

«Ψυχολογικό Αθηνών»
Πατριάρχου Ιωακείμ 27-29, Κολωνάκι 106 75, Αθήνα,
211 770-8711, www.psyath.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved