Το πρώτο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του σχολικού Εκφοβισμού» με συντονιστή το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο εκφοβισμός αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και νέους σε καθημερινή βάση.

Το πρώτο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του σχολικού Εκφοβισμού» με συντονιστή το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με απόφαση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και 16 άλλων φορέων, βρίσκεται σε τελική ευθεία η ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

Οι 17 συνολικά φορείς, προέρχονται από 12 κράτη μέλη της ΕΕ και πραγματοποίησαν συνάντηση για την ίδρυση του πρώτου «Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» ενώ στόχος του είναι να συμβάλλει στο συντονισμό των ενεργειών και στην ανάπτυξη μιας κοινής στρατηγικής κατά του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνάντηση, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για το νέο Ευρωπαϊκό Οδηγό καλών πρακτικών που ενσωματώνει παραδείγματα καλών πρακτικών του πεδίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και ένα προσχέδιο συστάσεων που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κοινής Ευρωπαϊκής στρατηγικής ενάντια στο φαινόμενο. Ως συστατικό μέρος του έργου, τα παραπάνω παραδοτέα θα ολοκληρωθούν και θα παρουσιαστούν με το τέλος του έργου ΕΑΝ τον Ιούνιο του 2014.

Επίσης, θα δημιουργηθεί μια διαδραστική εφαρμογή Smart Phone που θα παρέχει διαδικτυακή πρόσβαση σε καλές πρακτικές, όπως και ένα ντοκυμαντέρ που θα είναι διαθέσιμο σε έξι γλώσσες της ΕΕ με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την επιστημονική παρουσίαση του φαινομένου.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκή καμπάνια σχετικά με το φαινόμενο με βασικό στόχο «Μια Ημέρα για την Ευρώπη, κάθε Ημέρα για τα παιδιά» ώστε να καθιερωθεί μια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που θα συμβάλλει στην:
- Ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το πρόβλημα.
-Προώθηση της ανάγκης για τη λήψη συντονισμένων ενεργειών και την υιοθέτηση μιας κοινής στρατηγικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
- Κινητοποίηση της κοινωνίας πολιτών και των εμπλεκόμενων αρχών στο πεδίο του εκφοβισμού.
-Ένωση των δυνάμεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και στη ανταλλαγή καλών πρακτικών και ανάπτυξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων κατά του προβλήματος.

Η επόμενη συνάντηση των φορέων του έργου θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου στην Αθήνα, όπου και θα ανακοινωθεί η επίσημη συγκρότηση του Δικτύου.

Το έργο ΕΑΝ υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Daphne III της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ο συντονιστής του έργου.

Οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.antibullying.eu και να υπογράψουν το online petition και να εκφράσουν την υποστήριξη τους στη πρωτοβουλία αυτή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved