Οι τελευταίες εγκυμοσύνες συνοδεύονται πάντα από περίπλοκα συναισθήματα

Η Emma, μαμά τριών παιδιών, μιλάει για την τρίτη και τελευταία της εγκυμοσύνη και όλα όσα νιώθει κάθε μαμά που βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Μία Μαμά
Οι τελευταίες εγκυμοσύνες συνοδεύονται πάντα από περίπλοκα συναισθήματα

Instagram / wordsof_emmaheaphy

Η τελευταία σου εγκυμοσύνη μπορεί να είναι η πιο δύσκολη.

Όχι μόνο για τους ευνόητους λόγους, όπως δηλαδή ότι παράλληλα θα πρέπει να φροντίζεις τα μεγαλύτερα παιδιά σου ενώ είσαι έγκυος. Ή ακόμα και οι πρωινές ναυτίες.

Αλλά και για όλους τους συναισθηματικούς λόγους, όπως ότι ξέρεις ότι ποτέ ξανά δεν θα νιώσεις μία ζωή να μεγαλώνει μέσα σου.

Κάθε μέρα είναι μία μέρα πιο κοντά στο τέλος των δυσκολιών. Αλλά και στο τέλος μίας ομορφιάς που ξέρεις ότι δεν θα ξαναβιώσεις.

Κάθε βήμα προς τα μπρος από εδώ και πέρα είναι ένας βήμα προς το τέλος.

Είσαι συναισθηματική. Πολύ συναισθηματική. Αλλά και πολύ απασχολημένη για να αφήσεις τον εαυτό σου να το νιώσει. Μέχρι να το νιώσεις ξαφνικά, σαν συνειδητοποίηση, ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναζήσεις κάτι τέτοιο.

Ποτέ.

Το σώμα σου είναι ένας ναός ευγνωμοσύνης και πένθους. Τίποτα δεν σε κάνει να νιώθεις πιο τυχερή. Αλλά επίσης, κάποιες φορές τα πάντα σε κάνουν να νιώθεις λυπημένη για αυτά που δεν θα ξαναζήσεις.

Έχεις δει τόση δύναμη όλες τις στιγμές που έχουν περάσει. Στις προηγούμενες εγκυμοσύνης και στα παιδιά που έχεις ήδη. Αλλά είναι δύσκολο να την δεις και αυτή τη φορά, όταν νιώθεις τόσο εύθραυστη όπως αυτό το μικροσκοπικό μωράκι μέσα σου.

Οι τελευταίες εγκυμοσύνες συνοδεύονται πάντα περίπλοκα συναισθήματα. Τόσα πολλά συναισθήματα.

Καθώς, λοιπόν, κοιτάς το σώμα που δεν ήξερες, κράτα χώρο για τα συναισθήματα για τα οποία δεν ήσουν προετοιμασμένη και περίμενε υπομονετικά όπως και τις άλλες φορές για το μωρό που ετοιμάζεσαι να συναντήσεις. Γιατί ξέρεις ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που θα νιώσεις αυτό ακριβώς.

https://www.instagram.com/p/C1kh30Mylc9/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved